در خلال کنفرانس شرکت سونی در E3 سال 2018 بود که از دنباله عنوان بسیار موفق Nioh پردهبرداری شد. قسمت اول Nioh به عنوان اقتباسی از یکی از فیلمنامههای ساخته نشده کارگردان بزرگ سینمای ژاپن، آکیرا کوروساوا، حیات خودش را در سال 2004 آغاز کرده بود اما با تغییراتی اساسی و چند باره، بالاخره در سال 2017 منتشر شد. موفقیت هنری بازی که جز معدود کلونهای موفق از ساختههای میازاکی به حساب میآید به همراه موفقیت تجاری قابل توجه آن با عرضه بیش از 2.5 میلیون نسخه به بازار، سبب شد تا برای تجربه Nioh 2 مجبور نباشیم 13 سال صبر کنیم. طبق خبری که همین چند روز قبل منتشر شده بود، از تاریخ 24 ماه می تا 2 ماه ژوئن نسخه دموی Nioh 2 در اختیار علاقمندان قرار میگیرد و یکی از کدهای دسترسی به این نسخه در اختیار بازیسنتر قرار گرفته که تصمیم گرفتیم بررسی کوتاهی بر این دمو داشته باشیم.
اولین چیزی که توجه هر کسی را جلب میکند، نبود تغییرات قابل توجه است. از ظاهر کلی بازی تا طراحی منوها و حتی محیطی که بخش آموزشی بازی در آن روی میدهد، همگی به نظر میرسد که کپی برابر اصل قسمت اول هستند. با توجه به اینکه قسمت قبلی از نظر بصری اثر چشمنوازی نبود و از مشکلاتی اساسی رنج میبرد، عدم پیشرفت در این زمینه، در همان ابتدای کار به شدت توی ذوق میزند. استفاده از رنگهای مرده در طراحی محیط و شخصیتها به همراه تکسچرهای بیکیفیت با نورپردازی ضعیف، در همان ابتدای سال 2017 هم چندان قابل قبول نبود و حالا که بیش از دو سال از عرضه قسمت اول گذشته و در روزهای پایانی نسل هشتم هستیم، این کیفیت طراحی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست حتی اگر همین چند وقت پیش عنوان Sekiro را تجربه نکرده بودیم.
کلیت گیمپلی دموی Nioh 2 تقریباً همان چیزیست که در قسمت اول دیدیم. شخصیت تحت کنترل بازیکن در محیطی که بخشهای مختلف آن به واسطه میانبرهای مختلف به یکدیگر متصل هستند با دشمنان و شیاطین مختلف مبارزه میکند که مبارزه موفقیتآمیز برای او پول و تجربه (Amrita) به ارمغان میآورد. با گشت و گذار در محیط امکان جمعآوری آیتم، سلاح و زرههای مختلف وجود دارد و با مراجعه به محلهای عبادت میتوان آنها تبدیل به تجربه کرد. در این محلهای عبادت با استفاده از تجربه جمعآوری شده میتوان تواناییهای شخصیت تحت کنترل را افزایش داد.
مبارزات هم به همان شکل قسمت اول انجام میگیرند و Ki به عنوان واحد استقامت بازیکن نقشی تعیین کننده در مبارزات ایفا میکند و تکنینک Ki Pulse هم که به مدیریت بهتر استقامت کمک میکرد در دموی Nioh 2 حضور دارد. استفاده بیشتر از هر مدل سلاح و تکنیک مبارزه، باعث قویتر شدن و به وجود آمدن امکانی برای پیشرفت بیشتر آنها میشود و این بخش یکی از معدود بخشهای بازیست که نسبت به قسمت قبلی دستخوش تغییراتی شده است. امکان مبارزه با ارواح دیگر بازیکنان و همچنین درخواست کمک از بازیکنان دیگر هم کماکان وجود دارد. باس فایتها هم که امضای آثار این چنینی است با توجه به پایانبندی دمو، فراموش نشدهاند و احتمالاً نقشی مهم در طراحی بازی خواهند داشت اما باس پایانی دمو آن طور که باید و شاید چالش برانگیز نبود.
دو تفاوت بزرگ در دموی Nioh 2 نسبت به قسمت اول مشاهده میشود. اولین تفاوت، امکان ساخت ظاهر شخصیت براساس علاقه خاص خود بازیکن است و برخلاف قسمت اول که به علت شرایط داستانی باید حتماً با ویلیام بازی میکردیم، اینجا امکان انتخاب جنسیت و نژاد و طراحی شخصیت اصلی بازی وجود دارد که البته در دمو فقط 4 حالت پیشساخته برای دو جنسیت اصلی وجود دارد و دسترسی به ایجاد تغییرات ریزتر وجود ندارد. مورد دیگر که شاید تنها وجه تمایز Nioh 2 نسبت به قسمت قبلی باشد، امکان تبدیل شدن به Yokai یا همان هیولاهای شیطانی بازیست که نوع پیاده سازی آن، یادآور مکانیزم Devil Trigger در سری Devil May Cry است.
قضاوت در مورد اینکه Nioh 2 در نهایت چگونه محصولی از آب در خواهد آمد براساس یک دموی کوتاه به نظر درست نمیرسد اما میزان بسیار کم تغییرات در این دمو نسبت به قسمت قبلی، میتواند مایه نگرانی باشد اما فراموش نکنیم که حتی آثار میازاکی هم قسمت به قسمت، تفاوتهای بزرگی را تجربه نمیکردند اما در کنار همه عدم تغییرها، حتی محیط ابتدایی دمو هم بیش از اندازه یادآور اولین لحظات حضور ویلیام در ژاپن در قسمت قبلی است. با احتیاط زیاد، چشم انتظار عرضه نهایی این بازی میمانیم.