اولین نگاه به بازی Middle-Earth: Shadow of War

مدت زمان زیادی از لیک شدن اولین تریلر Shadow of War و به دنبال آن معرفی رسمی این اثر نمی‌گذرد. این عنوان ادامه‌ای است بر بازی تحسین برانگیز Middle-Earth: Shadow of Mordor که سه سال پیش عرضه شد و به واسطه سیستم هوشمندانه نمسیس و تصویرسازی سرزمین میانه به نحوی بسیار عالی، توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی اطلاعاتی که تا کنون از این عنوان منتشر شده است بپردازیم.

و مایرون از مایار بود و آئوله را خدمت می‌کرد. تا آنکه خصم او را فریفت و او مدت مدیدی بنده اراده ملکور بود. آنگاه بود که سائورون نام گرفت: بزرگترین خادمانِ مورگوت

حلقه‌ای از برای حکم راندن

داستان بازی دقیقا بلافاصله پس از پایان نسخه قبل به وقوع می‌پیوندد. پس از شکست دادن دست سیاه سائرون، تالیون به همراه کلبریمبور راهی وادی گورگوروت می‌شود تا در آتش مانت دووم حلقه‌ای را برای مقابله با سائرون بسازند. پس از ساخت حلقه‌ای سیمین، تالیون (یا آنگونه که وی را می‌خوانند: Bright Lord “Grave Walker” Thalion ) راهی نقاط مختلف سرزمین میانه می‌شود تا با تصرف مکان‌ها و قلاع مختلف تحت کنترل زیر دستان سارون، گستره نفوذ ارباب تاریکی را کمتر و کمتر کنند. با این حال این امر بسیار سخت تر از آن است که گمان می‌رود. جدای از ارک‌ها، یوروک‌ها، ترول‌ها و نزگول که در زمین‌های ارباب تاریکی جولان می‌دهند، شخص وی باری دیگر کالبدی فیزیکی یافته و موجوداتی دهشتناک را نیز با خود به سرزمین میانه آورده است: هزاران سال پس از شکست خصم، بزرگترین خادمانش باری دیگر یوزبانانش را به خدمت گرفته است. زمین باری دیگر زیر پنجه بالروگ‌ها خواهد لرزید…

به جز اطلاعات دریافت شده از تریلر CG اولیه منتشر شده از بازی و معدود صحبت‌های سازندگان، اطلاعات چندان زیادی از داستان در دسترس نیست. کلیت ماجرا حول محور مقابله تالیون با سائرون می‌چرخد. با این حال از جزییات داستان اطلاع چندانی نداریم و مشخص نیست که در بازی با کدام کاراکترهای جدید یا شناخته شده سری رو به رو خواهیم شد. تنها می‌دانیم که در مقاطعی نیروهای گاندور با تالیون همکاری خواهند داشت و در نبردها دوشادوش آن‌ها خواهیم جنگید.

نبردهایی حماسی را در بازی شاهد خواهیم بود

در زمینه گیمپلی، عمده سعی سازندگان به گسترش بیش از پیش بازی و مکانیک‌های معرفی شده در بازی قبل قرار داشته است و با استناد به تریلرهای منتشر شده از بازی می‌توان گفت که در این کار نیز موفق شده‌اند. سیستم خلاقانه نمسیس که در نسخه قبل معرفی شد در بازی جدید گستردگی بسیار بیشتری یافته است. اکنون نه تنها دشمنان، بلکه وارچیف‌های تحت کنترل شما نیز به طور کامل از این سیستم تاثیر پذیرند. میزان اعتماد شما به آن‌ها، نحوه رفتارتان، حمایت یا رها کردنشان در میدان نبرد و… همه و همه تاثیرات شگرفی در عملکرد یارانتان خواهد داشت. ممکن است وارچیفی که در هنگام عقب نشینی او را رها کرده‌اید تا بمیرد، دوباره به سپاه سارون بپیوندد و در ادامه مشکلات مختلفی را برایتان ایجاد کند. به خصوص که در این‌گونه موارد اورک مورد نظر توسط شخص سارون تسخیر می‌شود و نمی توان دوباره وی را تحت کنترل در آورد و تنها راه غلبه بر وی کشتن او خواهد بود. با این حال شاید حتی کشتن نیز کارگشا نباشد و به واسطه اراده سنگین سائرون بر وی، در صورت کشتن این ارک او دوباره به زندگی بازگردد. از طرف دیگر می‌توانید در نبردها به اورک‌هایتان کمک کنید یا آن‌ها را در سپاه خود ارتقا درجه دهید تا وفاداریشان به شما افزایش یابد و یا حتی می‌توانید وارچیف‌هایتان را با یکدیگر رو به رو کنید تا آن که قوی‌تر است زنده بماند و قدرتش نیز افزایش یابد. این موارد تنها تعداد انگشت شماری از کارایی‌های سیستم نمسیس در این عنوان هستند. در اینجا لازم می‌دانیم که توانایی سازندگان در خلق چنین سیستمی و گسترش بسیار زیاد آن را تحسین کنیم. اگر اندکی با برنامه نویسی آشنایی داشته باشید مسلما می‌دانید که خلق چنین هوش مصنوعی‌ قدرتمندی تا چه اندازه کار سخت و طاقت فرسایی است و ایجاد آن حاکی از دانش فنی بسیار بالای برنامه نویسان استدیو مونولیت است. در وصف کار ایشان همین بس که از زمان عرضه Shadow of Mordor هیچ استدیو دیگری سعی در خلق سیستمی مشابه با نمسیس نکرده است!

پادشاه جادو پیشه‌ی آنگمار. بزرگِ نزگول خود زمانی انسان بود. تا آنکه حلقه او را فریفت و در مغاک افکند. طراحی وی کماکان با توصیفات تالکین فاصله دارد.

همانطور که ذکر شد هدف اصلی در بازی ساخت ارتشی از اورک‌ها و تصرف قلعه‌های کوچک و بزرگ خادمان سارون است. با تسخیر کردن (برند کردن) هر وارچیف، نیروهای زیر دست وی به سپاه شما خواهند پیوست. این نیروها می‌توانند اورک، ترول، گراوگ و… باشند. همچنین بر طبق شایعات در بازی می‌توان نزگو نیز برند کرد که در صورت درست صحیح بودن، این امر تاثیر شگرفی بر سپاه تالیون خواهد داشت. طبق آن‌چه که در اولین تریلر گیمپلی بازی به نمایش در آمد، جهان بازی به طرز قابل توجهی بزرگ‌تر از قبل است و علاوه بر قلع‌های کوچک و متعددی که در سراسر بازی وجود دارند، شاهد سازه‌ها و شهرهای بسیار بزرگی همچون کریت آنگول، میناس ایتیل، میناس مورگول، وادی گورگوروت و حتی میناس تریت هستیم.

پس از جمع‌آوری سپاه می‌بایست به همراه ارتش خود به پایگاه‌های مختلف حمله کرده و آن‌ها را به تصرف در آورد. این کار سبب می‌شود تا علاوه بر کوچک‌تر شدن حوضه نفوذ سارون، ماموریت‌ها و متحدان جدیدی برای تالیون در دسترس قرار بگیرند. خوشبختانه به نظر می‌رسد حمله به قلعه‌ها بسیار شلوغ و پر جزییات باشد و حس نبردی تمام عیار را منتقل کند. هر کدام از مقرهای اورک‌ها دارای یک فرمانده ارشد است که با توجه به رنک خود حکم باس/ مینی باس را ایفا می‌کند و برای تصرف کامل پایگاه باید وی را از پای در آورد. پس از فتح هر قلعه می‌بایست از میان نیروهای خود فرمانده‌ای را برای آن انتخاب کنید تا علاوه بر مدیریت منطقه، پایگاه را برای ضد حمله‌های احتمالی نیروهای سارون نیز آماده کند. با توجه به اینکه فرمانده انتخاب شده توسط شما در چه چیزی مهارت دارد، مقر تحت کنترل وی در یک زمینه خاص بسط می‌یابد. یک Beast Mster در قلعه خود از ددان مختلفی که در ناحیه تحت کنترلش وجود دارد نگه داری می‌کند و پایگاه یک نکرومنسر بر اساس جادو ارتقا می‌یابد.

در آخر نیز اندکی به شخص تالیون و توانایی‌های وی بپردازیم. اولین تغییری که در مورد وی به چشم می خورد توانایی شخصی‌سازی گسترده‌ ابزار و سلاح‌های وی است. در نسخه قبل شاهد بودیم که با کشتن وارچیف‌ها Runeهایی از آن‌ها باقی می‌ماند که با سوارکردن آن‌ها بر روی سلاح‌ها، به قابلیت‌های مختلفی دست می‌یافتیم. در این نسخه اما، این مورد تغییر قابل توجهی یافته است و می‌توان با کشتن اورک‌ها یا ترول‌های مختلف به زره، شمشیر، خنجر، کمان و یا سنگ‌های مختلفی دست یافت که هر کدام قدرت و قابلیت‌های خاص خود را داشته و در موقعیت‌های مختلف به کار می‌آیند. برای طراحی موارد ذکر شده نیز سازندگان از نژادهای مختلف سرزمین میانه مانند روهریم ها، گاندور، نومه نور و … الهام گرفته شده است.

زره‌ها و سلاح‌های بسیار متنوعی در بازی برای تالیون در دسترس هستند

به لطف گسترده‌تر شدن درخت مهارت‌های بازی تالیون اکنون به توانایی‌های بسیار بیشتری دسترسی خواهد داشت و مهارت‌های سابق وی نیز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده‌اند. برای مثال Elven Agility که در عنوان قبل با استفاده از آن سرعت دویدن تالیون را برای مدتی افزاریش می‌یافت اکنون بهبود یافته و با ارتقا آن می‌توان تا فواصل مشخصی Dash کرده و سریع‌تر به دشمنان رسید.در زمینه گرافیک نیز پیشرفت خوبی نسبت به عنوان قبلی دیده می‌شود با این حال به نظر می رسد؛ کیفیت کلی گرافیک (اعم از کیفیت بافت‌ها، انیمیشن‌ها و…) تا حدودی پایین‌تر از استاندارد این روزهای نسل هشتم باشد. با این وجود با توجه به اینکه هنوز چند ماه تا عرضه بازی فاصله داریم، می‌توان انتظار بهبود حدودی این بخش را داشت.

Middle-Earth: Shadow of War در ۳ شهریور سال جاری برای ۳ پلتفرم PC,XONE و PS4 به بازار عرضه خواهد شد.

یکی از بالروگ‌های مورگوت

خروج از نسخه موبایل