نبردی زیبا در خلیج عدن,نبردی زیبا در خلیج عدن,اولین دوره از نمایشگاه Tehran Game Expo در اردیبهشت سال گذشته فرصت خوبی بود تا با عنوان جدید شرکت آمیتیس رایانه، یعنی جنگ در خلیج عدن آشنا شویم. اولین بازی شوتر سوم شخص ایرانی که با تاکید بر روی بخش مالتی پلیر و گرافیک خوش ساخت و چشم نواز خود توانست نظر و توجه عموم مخاطبین نمایشگاه را به خود جلب کرده و علی رغم حضور ناخواسته و غیر منتظره خود در نمایشگاه حتی جوایزی را نیز به خود اختصاص دهد! پس از اتمام نمایشگاه جنگ در خلیج عدن در یک سکوت خبری محض فرو رفته و چندی بعد با یک شک بزرگ دوباره به محافل خبری و رسانههای خبری بازگشت؛ اکنون که به تاریخ انتشار بازی رسیدهایم جنگ در خلیج عدن نه یک بازی سوم شخص، بلکه یک اول شخص نظامی است که همانند بسیاری از بازیهای ساخته شده داخلی به صف نه چندان کوتاه FPS های وطنی پیوسته است.
جنگ در خلیج عدن اولین FPS ایرانی نیست اما به جرات میتوان آن را اولین شوتر نظامی ساخته شده در داخل کشور دانست که توانسته به استانداردهای این سبک نزدیک شده و بدور از حاشیه سازیهای بیمورد و بزرگسازی رسانهای، قبل از هرچیز به عنوان یک بازی واقعا “بازی” در میان گیمرهای ایرانی و بازار آشفته بازیهای رایانهای در داخل کشور، جایی برای خود پیدا کند. خلیج عدن رقیب عناوینی چون Call of Duty نیست (و البته ادعایی نیز در این زمینه ندارد)، قصد رقابت و برابری با بازیهای روز دنیا را نیز ندارد و حتی شاید مقایسه آن با عناوین این نسل (از نظر گرافیک) بیشتر به یک شوخی احمقانه شبیه باشد اما با تمام این تفاسیر و لحاظ کردن تمام ایرادات آن – که بیشتر آنها متوجه محدودیتهای غیر قابل انکار بازی سازی در داخل کشور است – یک FPS جذاب و خوش ساخت است که قطعا تمامی طرفداران این سبک میتوانند با چشم بستن بر روی تمام محدودیتهای آن، از گیمپلی و داستان هیجان انگیز بازی لذت برند.
همانطور که گفتیم بیشتر گیمرها (خصوصا بازدید کنندگان نمایشگاه TGE سال گذشته) خلیج عدن را به عنوان یک بازی سوم شخص به یاد دارند و تصمیم بزرگ شرکت مبنی بر تغییر ژانر بازی چندان به مذاق آنها خوش نیامده و حتی کمی نیز نا امید کننده به نظر میرسد اما باید گفت هرچند به نظر میرسد این تصمیم بیشتر به خاطر بخش مالتی پلیر بازی و رقابت با پادشاه گیمنتهای ایرانی یعنی Counter Strike گرفته شده است، اما در مجموع به نفع بازیست و به خلیج عدن اجازه داده است با ورود به ژانری پرطرفدار و مطمئنتر، که به سبب تجربیات قبلی موجود امتحان خود را نیز به خوبی پس داده است، بتواند با قدرتی بیش تر در بازار ظاهر شده و خیلی عظیمتری از گیمرها را به دور خود جمع کند.
,
همانطور که پیشتر به آن اشاره شد جنگ در خلیج عدن یک FPS نظامی است که به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت بخش هنری آن در دست ساخت و تولید قرار گرفته است. به همین دلیل چه از حیص داستان پردازی و چه از نظر تسلیحات و تاکتیکهای نظامی میتوان آن را یک شبیه سازی کوچک و جم و جور از جنگهای واقعی رخ داده در خلیج عدن دانست. منطقه خلیج عدن یک آبراهه بین المللی و مسیر رفت و آمد کشتیهای بزرگ تجاری است که متاسفانه حضور دزدان دریایی در این منطقه، هرساله آسیب و خسارتهای فراوانی را به شرکتهای تجاری وارد میکند. شدت این خطرات و تهدید دزدان دریایی تا حدی است که بیشتر حمل و نقلهای صورت گرفته در این منطقه با اسکورت ویژه نیروهای ناتو انجام شده و ایران جزو معدود کشورهایی است که محمولههای تجاری خود را توسط نیروهای داخلی اسکورت کرده و با دزدان دریایی مبارزه میکند. اهمیت این موضوع و نبردهای ارتش سوژهایست که خلیج عدن آن را دست مایه تم اصلی داستانی خود قرار داده است و سعی دارد با بازسازی این نبردها در غالب یک بازی رایانهای، گیمرها را با این فضای پرخطر و اختناق آور آشنا کند.
از واقعیتهای داستانی و رشادتهای سربازان ارتش در جنگهای منطقهای جنوبی که سعی شده است در این بازی به گوشهای از آنها اشاره شود که بگذریم، تمامی سلاح و وسایل نقلیه موجود در خلیج عدن از روی نمونههای واقعی موجود شبیه سازی شده و در طول بازی بیشتر سلاحهای ارتش نظیر m16, hp35 و … را در دست خواهید گرفت. مدل سازی سلاحها در نوع خود بسیار دقیق و حرفهای صورت گرفته و سعی شده است تا گیمرها تجربهای مجازی از نبردهای ارتش، اما بینهایت شبیه به واقعیت، داشته باشند.
,
گیمپلی خلیج عدن را میتوان خلاصه شدهای از FPS های مطرح روز نظیر Call of Duty دانست. در خلیج عدن هر آنچیزی که از یک FPS روز و مدرن انتظار میرود را خواهید دید، منتها در ابعادی کوچک و جمع و جورتر که مناسب یک بازی ایرانیست. شما میتوانید در طول بازی دو سلاح را با خود حمل کنید، نارنجک پرتاب کرده و یا با چاقوی کمری ویژه خود دشمنان را بدون سر و صدای اضافی از پای در آورید. تنوع سلاحها یکی دیگر از نکات مثبت بازیست که تقریبا چیزی از بازیهای شبیه سازی نظامی کم ندارد. نکته مهم دیگری که در این خصوص در خلیج عدن دیده میشود کاربردی بودن سلاحهاست؛ به طوری که تغییر سلاح تنها به منظور ایجاد تنوع صورت نگرفته و واقعا در طول مراحل و روند گیمپلی نیاز به استفاده از سلاحهای مختلف و تغییر تاکتیک مبارزه است.
هوش مصنوعی دشمنان واقعا برای یک بازی ایرانی خارقالعاده و باور نکردنیست و باید اعتراف کرد خلیج عدن اولین بازی ایرانی است که در آن میتوان به وضوح تفاوت و چالش برانگیزتر شدن بازی در تغییر درجه دشواری بازی از آسان به سخت را حس کرد! در درجات سختی بالاتر واکنش دشمنان به حضور شما در طول مراحل بیشتر شده و همانطور که سازندگان بازی نیز به آن اشاره کردهاند با دقت بیشتری شما و نیروهایتان را مورد هدف قرار میدهند. هوش مصنوعی یاران خودی نیز در نوع خود خوب و قابل قبول است و در لحظاتی از بازی که حرکات آنها از پیش تعیین شده نیست واکنشهای بسیار خوبی از خود نشان میدهند؛ خصوصا در میانه مبارزات و صحنهها نبرد شلوغ بازی که با هدف گیریهای دقیق و کارآمد خود کمک بسیار بزرگی برای شما محسوب شده و از آن مهمتر بیخودی در دست و پای شما نمیپیچند!
,
کیفیت تکسچرها در نوع خود بسیار عالیست و مپهای بازی را به واقعیت نزدیک میکند، خصوصا اگر بدانید در بازی به هیچ وجه خبری از مشکلاتی نظیر texture loading و … نخواهد بود! انیمیشنهای بازی، خصوصا حرکتهای از پیش تعریف شده برای یاران شما، از دیگر نقاط قوت بازیست که حتی در برخی موارد از استانداردهای تعریف شده در داخل کشور نیز بالاتر میرود. گرافیک هنری بازی نیز در کنار بعد فنی آن بسیار زیبا و چشم نواز کار شده و به خوبی حس درگیری و نبرد در میان آبهای خلیج عدن را به گیمرها منتقل میکند.
,
در نهایت باید گفت به نظر میرسد “جنگ در خلیج عدن” جزو معدود بازیهای ایرانیست که میتواند سرگرم کننده بوده و گیمرها را درگیر گیمپلی، داستان و در یک کلام فضای مخصوص خود کند. نیاز به گفتن نیست که این عنوان نیز خالی و مبری از ایراد و اشکال نخواد بود اما با در نظر گرفتن تمام ایرادات احتمالی باز هم یک بازی رایانهای خوش ساخت و دوست داشتنی است که بدون شک تمامی طرفداران سبک FPS میتوانند از بازی کردن و انجام آن ساعتهای خوش کوتاه، اما لذت بخش و مفرح را تجربه کنند.
,نبردی زیبا در خلیج عدن,نبردی زیبا در خلیج عدن,
اولین دوره از نمایشگاه Tehran Game Expo در اردیبهشت سال گذشته فرصت خوبی بود تا با عنوان جدید شرکت آمیتیس رایانه، یعنی جنگ در خلیج عدن آشنا شویم. اولین بازی شوتر سوم شخص ایرانی که با تاکید بر روی بخش مالتی پلیر و گرافیک خوش ساخت و چشم نواز خود توانست نظر و توجه عموم مخاطبین نمایشگاه را به خود جلب کرده و علی رغم حضور ناخواسته و غیر منتظره خود در نمایشگاه حتی جوایزی را نیز به خود اختصاص دهد! پس از اتمام نمایشگاه جنگ در خلیج عدن در یک سکوت خبری محض فرو رفته و چندی بعد با یک شک بزرگ دوباره به محافل خبری و رسانههای خبری بازگشت؛ اکنون که به تاریخ انتشار بازی رسیدهایم جنگ در خلیج عدن نه یک بازی سوم شخص، بلکه یک اول شخص نظامی است که همانند بسیاری از بازیهای ساخته شده داخلی به صف نه چندان کوتاه FPS های وطنی پیوسته است.