سرعت را در آغوش بگیر,سرعت را در آغوش بگیر,
در نگاه اول میتوان به راحتی متوجه شباهتهای بازی با آندرگراند شد. مسابقات غیر قانونی در شب همیشه با هیجان بالایی همراه بودهاند و این بار هم قرار است شاهد مسابقاتی نفسگیر و مهیج باشیم که انواع و اقسام ماشینها در آن سهم دارند. لیست ماشینهای بازی در سطح بسیار خوبی بوده و کمپانیهای مختلفی در آن حضور دارند که از کمپانیهای شرقی مثل نیسان، هوندا، تویوتا و مزدا تا موارد اروپایی و آمریکایی مانند فراری، لامبورگینی، پورشه، ب ام و، فورد، شورولت و … را شامل میشوند. ماشینهایی که هرکدام ویژگیهای مخصوص خود را داشته و تنوع بالایی به بازی میدهند. از مدلهای قدیمیتر مثل نیسان Skyline GT-R V-Spec مدل 1993 و ولوو 242 مدل 1974 تا ماشین محبوب نسخه Most Wanted یعنی ب ام و M3 E46 و البته مدلهای جدیدتری مثل شورولت کوروت Z06 و لامبورگینی اوراکان.
بعد از انتخاب ماشین مورد نظر، نوبت به یکی از محبوبترین بخشهای بازی میرسد. بخشی که در آندرگراند طرفداران را شیفته خود کرد و این بار با قدرت هر چه تمامتر برگشته. در بخشهای مربوط به تیونینگ و شخصیسازی توانایی ایجاد تغییرات بسیار زیادی را در ماشین خود خواهید داشت. اولین مورد به طراحی ظاهری برمیگردد. جایی که دست بازیکن برای انجام انواع تغییرات باز خواهد بود و او میتواند به دلخواه خود دست به کارهای مختلفی بزند. از رنگآمیزی بدنه ماشین و انتخاب رنگ مورد نظر از بین گزینههای بیشمار، تا اضافه کردن طرحهایی جالب به بدنه آن. طرحهایی که شامل شکلهای مختلف، لوگوها، پرچمها، اعداد و … میشوند و از تنوع خوبی برخوردار هستند. در این بخش توانایی استفاده از Wrap Editor را هم دارید که به شما اجازه ترکیب کردن طرحهای مختلف و تبدیل یک ماشین ساده به مدلی بینظیر با طراحیهای دلخواه را میدهد. بعد از آن نوبت به بخشهای فیزیکی ماشین میرسد که بازیکن قابلیت شخصیسازی آنها را هم خواهد داشت. نمای جلو، کنار و عقب هر ماشین گزینههای متعددی برای انتخاب دارند و میتوان با تغییر دادن بدنه آن و اضافه کردن بادیکیتها، ظاهر ماشین را زیر و رو کرد. از سپر و اگزوز گرفته تا بال عقبی و همچنین چراغها، آینهها و خلاصه هر بخش ماشین قابل تغییر بوده و انتخاب بخشهای مختلف چرخ ماشین هم از ابعاد گرفته تا مدل رینگ در اختیار شما خواهد بود و در نهایت ماشینی که وارد مسابقات بازی میکنید، زمین تا آسمان با چیزی که در ابتدا گرفته بودید متفاوت است.
البته تغییرات ظاهری تنها بخش ماجرا نیست و امکان دستکاری و تغییر بخشهای داخلی هم وجود دارد. از فیلـترهای هوا که موتور ماشین شما را از خاک خوردن نجات میدهند، تا سیستم خنک کننده و بخشهای سوخترسانی و … همگی باید در بهترین شرایط خود به سر ببرند تا رقابتی نزدیک با حریفان داشته باشید. همچنین میتوانید بخشهای دیگری مثل تایرها، سیستم ترمز، سر سیلندرها و … را هم در این بخش تعویض کرده و ماشین خود را ارتقا دهید. در کنار اینها میتوان ویژگیهای مربوط به هندلینگ را هم به دلخواه تنظیم کرد و نسبت به نوع بازی خود، تغییراتی در آن داد. اگر طرفدار سرعتهای بسیار بالا هستید یا دوست دارید کنترل راحتتری روی ماشین خود داشته و میخواهید سر پیچها کار سادهتری در پیش داشته باشید، باید تنظیمات دلخواه خود را انجام دهید. برای مثال تنظیم فشار لاستیکها نقش مهمی در کنترل ماشین دارد و بسته به نوع تنظیم آن، میتوان کنترل بهتری روی آن داشته یا راحتتر به دریفت کردن پرداخت. یا نرمی و سفتی حرکت فرمان تأثیر خاص خود را روی نحوه حرکت ماشین میگذارد و انتخاب مدل مناسب برعهده شما خواهد بود.
بعد از انجام این کارها و آماده کردن ماشین مورد نظر خود، وقت آن رسیده که وارد مسابقات شوید، مسابقاتی که با داستانها و کاراکترهای مختلفی سر و کار دارند. سری NFS در بعضی قسمتهای خود با بخشهای داستانی همراه بوده و هرچند داستان این نسخهها خیلی هم پیچیده و خاص نبود، ولی جذابیتهایی به آنها میداد. این بار هم قرار است با داستانی همراه باشیم که در جریان Live Actionها روایت میشود. یعنی میانپردهها با استفاده از ویدئوها و بازیگران واقعی شکل گرفته و البته این موضوع به خوبی با بخشهای گرافیکی داخل بازی ترکیب شده است. مسابقات در محیطی عظیم و گسترده جریان دارد که به خوبی شکل و شمایل یک شهر زیبا را در طول شب به نمایش میگذارد. شهری تاریک و بارانی که محل رقابتی غیر قانونی شده و نیروهای پلیس هم در بخشهای مختلف آن منتظر رانندگان خلافکار هستند تا درس خوبی به آنها بدهند. این ویژگی در آندرگراند وجود نداشت و در آن بازی تنها با رقبای معمولی طرف بودیم، ولی به سبک عناوین مختلف NFS که با پلیس سر و کار داشتهاند، در اینجا هم این نیروهای نهچندان دوستداشتنی در کمین شما خواهند بود تا هم با اعصاب شما بازی کنند و هم هیجان بیشتری به مسابقات داغ بازی بدهند. شهر محل وقوع بازی Ventura Bay نام دارد و ابعاد آن تقریباً 2 برابر محیط نسخه Rivals خواهد بود. شهری که از خیابانهای تنگ و باریک گرفته تا جادههای پیچ در پیچ را شامل میشود و مسابقات مختلفی در خود دارد. از نمونههای معمولی گرفته تا مواردی مثل انجام دریفت و کسب امتیاز از آن. البته متأسفانه برخلاف آندرگراند، خبری از مسابقات درگ نخواهد بود و علاقمندان این بخش، باز هم باید تا نسخههای بعدی برای تجربه آن صبر کنند. تمام مسابقات بازی در بازه زمانی غروب تا سپیدهدم در جریان هستند و خبری از روشنایی کامل نخواهد بود، موضوعی که البته با حال و هوای بازی همخوانی کاملی دارد.
یکی از جالبترین ویژگیهای NFS، استفاده از 5 نماد معروف دنیای ریسینگ در بازی است. موضوعی که سازندگان بازی در «گوست گیمز» (Ghost Games) تأکید زیادی روی آن دارند و تا امروز تبلیغات مختلفی برای آن کردهاند. این افراد عبارتاند از:
«کن بلاک» (Ken Block): راننده معروف رالی و کسی که مهارتهای بسیار بالایی در Gymkhana دارد و این روزها جزو محبوبترین چهرههای دنیای ریسینگ است.
«شینیچی موروهوشی» (Shinichi Morohoshi): او کسی است که بیشترین معروفیت خود را به خاطر لامبورگینی مخصوص خود پیدا کرده و به سمبلی از رانندگی مهیج شبانه در توکیو تبدیل شده است.
«اکیرا ناکای» (Akira Nakai): ناکای را میتوان یک هنرمند تمام و کمال در دنیای ماشینها دانست که به بهترین حالت ممکن شکل و شمایل هر ماشین را عوض کرده و محصولی جدید از دل آن تولید میکند.
«مگنس واکر» (Magnus Walker): چهرهای شناخته شده در زمینه ارتقای قابلیتهای فنی ماشینها که میتواند جنون سرعت را به حداکثر خود برساند.
«ریسکی دویلز» (Risky Devils): این گروه زیرزمینی از افرادی با لقبهای Fish، AJ، Cook و Stevo تشکیل شده و وقتی بحث رقابتهای درون شهری مطرح باشد، کمتر گروهی توانایی رسیدن به آنها را دارد.
حضور این افراد بدون دلیل نیست و در NFS با 5 ویژگی روبرو هستیم که بازیکن با نوع بازی و مدل پیشروی در آن، رفته رفته این ویژگیها را بالا و بالاتر میبرد. هر کدام از این 5 بخش به یکی از 5 گزینه بالا مرتبط هستند و بازیکن با بالاتر بردن کیفیت رانندگی خود، از طریق آپگرید کردن آنها اعتبار بیشتری به دست میآورد.
کن بلاک روی بخش Style نظارت دارد. بخشی که با مهارتهای رانندگی در ارتباط بوده و عملیاتی چون پرشهای بلند، دریفتهای قدرتمند و چرخشهای حرفهای باعث بالا رفتن آن میشوند.
موروهوشی مسئول بخش Outlaw خواهد بود. بخشی که با قانونشکنی سر و کار دارد و برای مثال درگیر شدن در تعقیب و گریز با پلیس یا عبور با فاصله خیلی کم از کنار سایر ماشینها، باعث امتیازگیری در این بخش خواهد شد.
قسمتهای مرتبط با شخصیسازی ماشین و تغییر ظاهری و فنی آن با ناکای در ارتباط است و وقتی که ماشین خود را قدرتمندتر میکنید، میتوانید منتظر جلب نظر او در بخش Build باشید.
واکر هم بخش Speed یا سرعت را زیر نظر دارد و با شرکت در مسابقات سرعتی و زمانی و البته اول شدن در مسابقات به شما اعتبار میدهد.
در نهایت هم گروه ریسکی دویلز در بخش Crew روی کارهای گروهی شما نظارت دارند و با توجه به مسابقات گروهی شما و دوستانتان، اعتبار بیشتری به شما میدهند.
این 5 ویژگی در طول هر مسابقه همراه شما هستند و لزوماً از یکدیگر جدا نخواهند بود. در کنار قابلیت دریافت اعتبار به صورت جداگانه برای هر بخش، میتوان به صورت ترکیبی هم آنها را به دست آورد. برای مثال میتوانید همراه با گروه خود در حالی که ماشین آپگرید شده و قدرتمندی در اختیار دارید، با حداکثر سرعت از چنگ پلیس فرار کنید و از روی سکویی بپرید و در این صورت امتیاز مخصوص همه بخشها را به دست خواهید آورد و اعتبار شما بالاتر خواهد رفت.
NFS از همان اولین نمایشهای خود با گرافیک خیرهکنندهای همراه بوده و بازی از نظر بصری یکی از بهترین عناوین ریسینگ بازار محسوب میشود. موضوعی که به موتور گرافیکی بازی یعنی Frostbite 3 برمیگردد و استودیو گوست گیمز توانسته با استفاده از این موتور قدرتمند، به زیبایی داستانهای شهر تاریک و بارانی خود را به تصویر بکشد. مدل ماشینها هم از جزییات فوقالعادهای برخوردار بوده و تک تک بخشهای ظاهری آنها به خوبی از روی نمونههای واقعی طراحی شده است. جلوههای زیبای خیس شدن خیابانها و انعکاس نور ماشینها بر روی آنها را هم به این موارد اضافه کنید تا با یکی از تماشاییترین ریسینگهای سالهای اخیر طرف باشید. در کنار بخش بصری، بازی از نظر صوتی هم در جایگاه خوبی قرار دارد و علاوه بر صداگذاری مناسب ماشینها، لیست بلند بالایی از آهنگهای متنوع برای بازی در نظر گرفته شده تا لذت مسابقات رو چندین و چند برابر کنند.
در نسل فعلی شاهد بحثهای زیادی در مورد اجبار برای آنلاین بودن حتی هنگام تجربه فردی بازیها بودهایم و متأسفانه NFS هم در این میان سهم خاص خود را خواهد داشت. به این شکل که بازی در هیچ صورتی به شکل آفلاین قابل انجام نبوده و حتی اگر تنها قصد دنبال کردن بخش داستانی را داشته باشید هم مجبور هستید به شبکه وصل شوید. شاید در نگاه اول این موضوع تنها برای بازیکنهای ایرانی (و معدود کشورهای دیگر) مشکلساز باشد، ولی با یادآوری نمونههایی مثل SimCity 2013 متوجه میشویم که در صورت بروز مشکل در سرورها و سیستم آنلاین بازی، حتی بازیکنهای حاضر در پیشرفتهترین کشورها هم باید آمادگی دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مختلف را داشته باشند. البته سازندگان بازی خبر از ویژگیهای جالبی برای بخش آنلاین دادهاند و فواید همیشه آنلاین بودن را بیشتر از ضررهای آن میدانند، ولی تا زمان عرضه بازی و تجربه آن نمیتوان با اطمینان در مورد این قضیه صحبت کرد. بد نیست اشاره کنیم که سیستم Autolog بار دیگر در بازی حضور خواهد داشت و به خوبی بین بازیکن و دوستان او ارتباط برقرار کرده و آنها را از هر چیزی در مورد دیگران با خبر میکند. بخش Snapshot جدیدی هم به بازی اضافه شده که از لحظات مختلف بازی شما عکس گرفته و با دیگران به اشتراک میگذارد. عکسهایی که قابلیت دریافت لایک را دارند و این لایکها در حکم واحد اعتباری بازی به کمک بازیکن میآیند.
سری NFS راه طولانیای را طی کرده تا به نسل هشتم رسیده. راهی که پر از فراز و نشیب بوده و در دورههای مختلف شاهد افت و خیزهای زیادی از این سری بودهایم و البته سازندگان متفاوتی هم روی آن کار کردهاند. استودیو گوست گیمز که پیش از این هم نسخه Rivals را طراحی کرده بود، با در اختیار داشتن بخشی از اعضای استودیو Criterion Games و تجربهای که در بازی قبلی به دست آورد، میتواند گزینه خوبی برای رساندن NFS به قلههای اوج خود باشد، البته اگر اقداماتی مثل اجبار برای همیشه آنلاین بودن باعث بروز مشکلاتی برای بازی نشود. عنوانی که تا چند روز دیگر برای کنسولهای PS4 و X1 عرضه خواهد شد و نسخه PC آن هم با در نظر گرفتن تأخیر به وجود آمده، در سال 2016 منتشر خواهد شد.
” alt=”” />