گروه آنالیز داده های Stream Hatchet در رابطه با بازار رقابتی شرکت های خدمت رسان استریم در سال 2019، گزارشی منتشر کرده است که در آن از رشد رو به جلو مخاطبان Youtube در بخش استریم زنده خبر داده است.طبق این گزارش، وبسایت Youtube ، توانست تا 20 درصد مخاطبان استریم زنده در سال گذشته میلادی را به خود اختصاص دهد. این پلتفرم توانسته به انحصار Twitch به عنوان تنها بستر استریم زنده به آرامی نفوذ کند هرچند که سهم زیادی را از این شرکت نگرفته است.
” صنعت گیمینگ آنلاین به سرعت در حال رشد است. شرکت Twitch با اختلاف زیادی در صدر جدول مخاطبان از لحاظ تعداد ساعت مشاهده ، قرار دارد. اما Youtube و Facebook Gaming در رقابت برای گرفتن سهم بیشتر بازار هستند.” این سخنان آقای Darren Cox مدیر عامل مجموعه Torque Esports است.
در سال 2019، ساعات مشاهده وبسایت Twitch با 10 درصد کاهش همراه بود و در نقطه مقابل Youtube و Facebook هر کدام 24 و 83 درصد رشد را تجربه کردند. اگرچه وبسایت Twitch با اختلاف زیادی در صدر قرار دارد ولی به نظر نمیرسد که این روند بدون خدشه باقی بماند. برای مثال وبسایت Youtube اخیرا در طی قرارادادی به ارزش 160 میلیون دلار، حق پخش انحصاری مسابقات Overwatch League را از شرکت Activision Blizzard خریداری کرد. این مسابقات به طور میانگین 73.5 میلیون مخاطب را هر سال به خود اختصاص میدهد. این قرارداد که حرکت بزرگی در تاریخ esports به حساب می آید، تنها یکی از سرمایه گذاریهای رقبای وبسایت Twitch برای بازار رو به رشد مخاطبان استریم است.
از دیگر شرکت هایی که به تازگی به این بازار اضافه شده است میتوان به غول تکنولوژی یعنی Microsoft اشاره کرد. این شرکت در سال گذشته زیر ساخت جدید استریم خود را همراه با جذب استریمرهای معروفی از جمله Ninja و Shroud با قردادهایی در حدود 20 تا 30 میلیون دلار، به نام Mixer معرفی کرد. اگرچه Mixer اکنون سهم زیادی از مخاطبان را در اختیار ندارد اما با بیرون آمدن نسل جدید کنسول Xbox احتمال تغییر در اعداد و ارقام به سود این وبسایت بسیار زیاد پیش بینی شده است.
به طور کل وضعیت رقابت برای این شرکت ها در سال های آینده دستخوش تغییرات بسیاری خواهد شد. درصدهای سهم بازار مخاطبان غربی استریم که امروز شاهدش هستیم، با تغییرات بسیاری همراه خواهد بود. خبرهای عقد قرارداد این شرکت ها با ارگانیزیشن های برگزار کننده برای حق پخش مسابقات esport را بیشتر مشاهده خواهیم کرد و این چرخه جدید مالی، گیم و esport را در سال 2020 به سمت مرحله جدید پیش خواهد برد.
بعید میدونم… مگه گوگل پلاس تونست جای فیسبوک رو بگیره یا bing تونست جای گوگل سرچ رو بگیره یا ویندوز فون ها تونستن جای اندروید رو بگیرن؟! 😀