اخبار بازی

تکنولوژی MU-MIMO چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

هر‌چه دستگاه‌های بیشتری به شبکه‌ی Wi-Fi خانگی شما متصل باشد، سرعت کمتری خواهید داشت. دلیل این موضوع این است که اکثر روتر‌ها می‌توانند همزمان با حداکثر یک دستگاه ارتباط داشته باشند. با این روتر‌های تک-کاربره (SU-MIMO)، هر دستگاه برای ارسال و دریافت داده از اینترنت منتظر نوبت خود می‌ماند و در‌نتیجه وقتی که یک دستگاه جدید به شبکه متصل می‌شود، این صف طولانی‌تر و وقت انتظار مقداری بیشتر می‌شود. اما استاندارد جدیدی وجود دارد که می‌تواند این وقت انتظار را تا حد چشم‌گیری کاهش دهد. این تکنولوژی MU-MIMO نام دارد.

MU-MIMO

 

مزایای MU-MIMO

تکنولوژی «چند-کاربره، چند-ورودی، چند-خروجی» که با MU-MIMO (یا Next-Gen AC و AC Wave 2) شناخته می‌شود، به روتر Wi-Fi امکان ارتباط همزمان با چند دستگاه را می‌دهد. با MU-MIMO مدت زمانی که هر دستگاه منتظر سیگنال است کاهش داده می شود و سرعت شبکه به طور چشم‌گیری افزایش می یابد. با در‌نظر گرفتن این‌که هر شبکه‌ی خانگی به طور میانگین بیش از هشت دستگاه متصل به شبکه دارد که برای پهنای‌باند در حال جدالند، MU-MIMO عملکرد Wi-Fi را به طرز قابل توجهی بهبود می‌دهد.

برای کاربران Wi-Fi خانگی، مشکلاتی مثل قطع و وصل شدن ویدیو در حال پخش خوشایند نیست، و مزایای MU-MIMO برای تمام کاربران شبکه‌های Wi-Fi کاربردی است. از ویژگی های ‌MU-MIMO که مشکلات رایج Wi-Fi را حل می‌کند:

  • تمام دستگاه‌های MU-MIMO و غیر MU-MIMO سریع‌تر عمل می‌کنند، چون تمام دستگاه‌های متصل به شبکه برای دریافت اطلاعات از روتر Wi-Fi مدت کمتری صبر می‌کنند.
  • تکنولوژی MU-MIMO ظرفیت و بازده روتر را بالا می‌برد و توانایی روتر در فعالیت‌های سنگین مثل گیمینگ یا پخش مستقیم ویدیو را بالا می‌برد.

چه روتر‌هایی از MU-MIMO پشتیبانی می‌کنند؟

برای استفاده از ‌MU-MIMO ابتدا باید روتری داشته باشید که از این تکنولوژی پشتیبانی کند. روتر‌هایی که از استاندارد‌های قدیمی‌تر مثل Wireless-A، B، G و N استفاده می‌کنند، از MU-MIMO پشتیبانی نمی‌کنند و تنها بعضی از روتر‌های جدید‌تر Wireless-AC دارای آن هستند. بهترین راه این است که به دنبال روتری باشید که پشتیبانی از MU-MIMO، Next-Gen AC، یا AC Wave 2 بر آن ذکر شده باشد.

چه دستگاه‌هایی از MU-MIMO پشتیبانی می‌کنند؟

هر دستگاه وایرلسی می‌تواند با روتر‌های MU-MIMO کار کند، اما برای بیشترین بهبود عملکرد Wi-Fi، دستگاه هم باید از تکنولوژی MU-MIMO پشتیبانی کند. با توجه به نمایشگاه‌های Consumer Electronics Show (CES) و Computex، انتظار می‌رود که تولید‌کنندگان رایانه‌ها، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها در سال‌های پیش‌رو به مقدار فزاینده ای از MU-MIMO پشتیبانی کنند. به‌عقیده‌ی DigitalTrends.com، این تکنولوژی تا سال ۲۰۱۷ به یک ویژگی استاندارد در دستگاه‌ها بدل خواهد شد.

 

MU-MIMO

 

آینده ی شبکه‌های MU-MIMO

با این‌که MU-MIMO هنوز تکنولوژی نوظهوری است، شرکت‌هایی مثل Qualcomm و Linksys نیاز به این تکنولوژی در آینده را پیش‌بینی کرده‌اند. با معرفی چیپ ®Qualcomm Wave 2 MU-MIMO Wi-Fi و Linksys Max-Stream EA8500 (اولین روتر با پشتیبانی از MU-MIMO) این تکنولوژی نوین اولین قدم‌هایش را برای تبدیل شدن به استاندارد برداشته‌است. روتر های Linksys EA7500 Max-Stream™، Linksys EA8500 Max-Stream™ و Linksys EA9500 Max-Stream™ با پشتیبانی از MU-MIMO در راستای اهداف گسترش این قابلیت کاربردی عرضه شده اند.

هر‌دوی این شرکت‌ها با ارائه‌ی این تکنولوژی در انواع محصولاتی مثل روتر‌ها، تقویت‌کننده‌ها و آداپتور‌های USB، سعی در ترویج MU-MIMO دارند. با در‌نظر‌گرفتن برتری‌های MU-MIMO نسبت به استاندارد‌های فعلی شبکه‌ها، احتمالا مدت زیادی طول نخواهد کشید تا MU-MIMO به استاندارد رایج تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا