۱٠ حقیقتی که از سریال وانداویژن نمی‌دانید

وانداویژن (WandaVision)، اولین مجموعه تلویزیونی شرکت مارول است که نخستین پروژه فاز چهارم دنیای سینمایی مارول (Marvel Cinematic Universe) محسوب می‌شود. در حقیقت، سریال وانداویژن تا این لحظه فوق‌العاده عمل کرده و از سوی بسیاری از منتقدان و مخاطبان به‌عنوان یکی از عجیب‌ترین پروژه‌های مارول قلمداد شده است. این سریال 9 قسمتی، یک شروع مجدد عالی برای دنیای سینمایی مارول است که گویا به خط داستانی فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness متصل می‌شود.

سریال WandaVision عجیب، غیرمتعارف و بامزه است که داستان Wanda Maximoff (با نقش‌آفرینی الیزابت اولسن) و Vision (با نقش‌آفرینی پل بتانی) را شرح می‌دهد که در یک محله آرام، زندگی خوشی را می‌گذرانند. با اینکه آن‌ها قدرت‌های فراطبیعی‌شان را از مردم پنهان کرده‌اند اما به‌تدریج سرنخ‌هایی را پیدا می‌کنند که گواه وقوع اتفاق‌های غیرمعمول است. در هر اپیزود، دهه‌های متفاوت از زندگی این دو زوج ابرقهرمان را نشان می‌دهد.

برای مشاهده حقایق سریال وانداویژن در یوتوب کلیک کنید

درحالی‌که مخاطبان از تماشای سریال WandaVision نهایت لذت را می‌برند، ما تصمیم گرفتیم 10 حقیقت از سریال مذکور را برای شما به اشتراک بگذاریم که کمتر طرفداران سری آثار مارول از آن آگاهی دارند. پس با ما همراه باشید.

10. وقتی پل بتانی شُکه شد

پل بتانی بلافاصله پس از مرگ شخصیت Vision در فیلم Avengers: Infinity War، متوجه پروژه تلویزیونی WandaVision شد. در حقیقت، بتانی فکر می‌کرد که کارش با دنیای سینمایی مارول به پایان رسیده است. در طی مصاحبه‌ای که بتانی با خبرگزاری Men’s Health داشته است، از حیرت‌زدگی خود پس از دریافت پیشنهاد مجدد برای ایفا در نقش Vision حرف زد و فضای ویژه آن روز را این‌گونه توضیح داد:

برای پروژه WandaVision، اول کوین فایگی با من تماس گرفت و از من خواست که به دفتر کار او بروم. او گفت که من و لوییس دی اسپازیتو قصد داریم پیرامون موضوعی با تو صحبتی داشته باشیم. من درخواست ملاقاتشان را قبول کردم. آن‌ها می‌خواستند یک کار ویژه را انجام دهند. فایگی و اسپازیتو از من استقبال کردند اما می‌دانستم که کارم با آن‌ها تمام شده است و از همکاری با آن‌ها ابراز قدردانی کردم. کوین فایگی از رفتارم تعجب کرد و گفت “داری چه‌کار می‌کنی؟ ” او در ادامه گفت که قصد دارد من را برای یک سریال تلویزیونی انتخاب کند. من شگفت‌زده شدم و درخواستشان را قبول کردم.

9. اجرای زنده بتانی و اولسن برای تماشاچیان

در جهت تقلید از فرم معمول سیتکام‌های رایج تلویزیونی، اولین قسمت سریال WandaVision در طول دو روز، در استودیو زنده مقابل تماشاچیان فیلم‌برداری شد. حتی سایر بازیگران و عوامل سازنده نیز در این تجربه تازه شرکت کردند که تیونا پریس، یکی از بازیگران اصلی سریال، در میان تماشاچیان زنده نشست و عوامل پشت‌صحنه برای همگام‌سازی با موقعیت زمانی قصه (دهه 50 میلادی)، لباس‌های آن دوران را پوشیدند.

اولسن در کنفرانس خبری پیرامون این تجربه گفت:

این یک تجربه اعصاب خردکن برای من بود و هیجان زیادی در آن وجود داشت. بسیاری از تغییرها سریع بود و این کاملاً مرا گیج کرد. علاقه نداشتم که جلوی تماشاچیان زنده بازی کنم اما شور و هیجان آن‌ها و نحوه فیلم‌برداری و اضافه‌شدن شگرد شکستن دیوار چهارم در اپیزود دوم، نظرم را کلاً عوض کرد و بسیار از آن کار لذت بردم.

به همین ترتیب، بتانی از امتحان کردن این تجربه بسیار ترسیده بود، زیرا بیست سال از آخرین اجرای زنده او در صحنه گذشته بود.

8. مسابقه‌ای برای شروع فاز چهارم مارول

پس از اینکه اکران فیلم Black Widow به تأخیر افتاد، کوین فایگی تصمیم گرفت که برای شروع فاز چهارم دنیای سینمایی مارول به سریال‌های شبکه دیزنی پلاس (+ Disney)  روی بیاورد. گویا مینی سریال Falcon and the Winter Soldier قرار بوده که به‌عنوان اولین سریال مارول از شبکه + Disney  و اولین پروژه فاز چهارم Marvel Cinematic Universe باشد اما تأخیرهای متعدد در طول فیلم‌برداری به علت گسترش ویروس کرونا، مدیران استودیو مارول تصمیم گرفتند که سریال WandaVision را به‌عنوان اولین پروژه فاز چهارم انتخاب کنند. در ابتدا برنامه‌ریزی‌شده بود که سریال The Falcon and the Winter Soldier در اوت سال 2020 در قالب شش اپیزود و WandaVision در دسامبر سال 2020 منتشر شود اما جک شفر و مت شکمن معتقد بودند که اکنون زمان مناسب‌تری برای پخش سریال مذکور در شبکه دیزنی پلاس است؛ بنابراین اولین قسمت سریال WandaVision در تاریخ 15 ژانویه 2021 پخش شد. کوین فایگی از پخش زودهنگام سریال WandaVision ابراز رضایت کرد.

7. تأثیرپذیری بازیگران سریال از سیتکام‌های دهه 50 و 60 میلادی

تیونا پیرس که نقش Monica Rambeau را در سریال WandaVision ایفا کرده است، در مصاحبه‌ای با CinemaBlend گفت که در جهت آماده‌شدن برای سریال، بازیگران به مدت دوهفته باید سیتکام‌های دهه‌های مختلف تلویزیون را تماشا می‌کردند تا با فضا، مضمون و ساختار آن آشنا شوند. در طول ساخت سریال WandaVision، این بازیگر بااستعداد کمدی‌های کلاسیک بسیاری را به‌منظور بازتولید فرم و سبک آن‌ها تماشا کرد. این اقدام به بازیگران سریال چنین اجازه‌ای را داد که نه‌تنها با تغییرات فیزیکی مانند لهجه یا زبان خاص هر سیتکام آشنا شوند، بلکه بدانند که ژانر کمدی در طول این سال‌ها چه‌قدر دستخوش تغییر شده است.

مت شکمن، تهیه‌کننده اجرایی سریال WandaVision در مصاحبه با Hollywood Reporter گفت:

ما با کورتنی یانگ، معلم زبان و گویش پیرامون نحوه نوع صحبت‌کردن، قدم‌زدن و حرکت کردن بازیگران در دهه‌های مختلف کار کردیم. به نظرم انجام چنین تمرینی مهم بود، زیرا در نهایت درون‌مایه هر اپیزود باید این‌گونه می‌بود و ما می‌خواستیم مردم را درگیر چنین فضایی کنیم.

6. وقتی کمیک‌ها تعیین تکلیف می‌کنند

الیزابت اولسن و پل بتانی پیش از سریال WandaVision، هرگز زره و لباس‌های اصلی و دقیق طراحی شده Scarlett Witch و Vision را بر تن نکرده بودند. اما تریلری که از سریال پخش شد، به مخاطب این وعده را می‌داد که ستاره‌های سریال، لباس‌هایی با تم هالووین را خواهند پوشید که شباهتی نزدیک به کمیک مربوطه این دو شخصیت ابرقهرمانی دارد. اولسن در مصاحبه با CinemaBlend بیان کرد که عاشق پوشیدن لباس‌های مخصوص کمیک بوده است. او در ادامه گفت:

من فقط فکر کردم که پوشیدن این نوع لباس‌ها، مثل گذاشتن آن هدبند بزرگ، پیژامه و لباس چسبناک صورتی بامزه بود.

5. شباهت اپیزود دهه 90 سریال WandaVision با سیتکام تلویزیونی Full House

فیلم‌برداری قسمت‌هایی از سریال WandaVision که مقابل تماشاچیان زنده در حال انجام گرفتن بود، اولسن را یاد سیتکام‌های خاطره‌انگیز دهه‌های اخیر انداخت. اولسن در مصاحبه با خبرگزاری Entertainment Weekly گفت:

این دیوانه‌کننده بود. چیزهای فراتری در زندگی من وجود داشت، زیرا من وقتی کودک بودم، به نوار ویدئوهای خواهرم سر می‌زدم که در آن‌ها اپیزودهای سریال Full House بود که زمانی مری-کیت و اشلی در آن سریال بازی می‌کردند.

در حقیقت، کوین فایگی از ارتباط اولسن با سیتکام Full House بی خبر بود تا اینکه در اتاق نویسندگان با شمار زیادی از تصاویر سیتکام مذکور مواجه شد.

4. پیام‌های بازرگانی؛ کلید ارتباط حوادث سریال وانداویژن با دنیای سینمایی مارول

پیام‌های بازرگانی Hydra در هر اپیزود به متصل کردن سریال WandaVision به دنیای سینمایی مارول کمک می‌کند. به گفته‌ی کوین فایگی، این پیام‌های بازرگانی در جهت خلق عناصر واقعی در سریال استفاده شده و به برجسته‌سازی سایر حقایق موجود در سریال WandaVision کمک می‌کند. طرفداران آثار مارول می‌توانند برای طولانی‌مدت تمام این ایستراگ‌های موجود در سریال را کنار هم بگذارند، درحالی‌که طرفداران اخبار به‌راحتی می‌توانند از پیام بازرگانی‌های قدیمی و خاطره‌انگیز لذت ببرند.

کوین فایگی پیرامون به‌کارگیری این پیام‌های بازرگانی در کنفرانس خبری WandaVision گفت:

اگر WandaVision اولین اثر از دنیای سینمایی مارول است که دارید تماشا می‌کنید، پس باید بگویم که سریال تنها ترکیبی از نسخه‌ی عجیب پیام‌های بازرگانی دهه 50 و 60 میلادی است که برای درک داستان کلی سریال باید تمام آن‌ها را ببینید. اگر تمام فیلم‌های سینمایی مارول را تماشا کرده باشید، ممکن است بتوانید مفهوم این پیام‌ها را به آثار گذشته وصل کنید.

3. Darcy Lewis; کیست؟

اگر کسی در حال جستجو پیرامون داستان و سرگذشت شخصیت Darcy Lewis (با بازی کت دنینگز) در اینترنت است، باید بگویم که کارش بی‌فایده است، زیرا Darcy Lewis یک شخصیت برگرفته از کتاب‌های مصور نیست و از معدود شخصیت‌های خلق شده و اورجینال دنیای سینمایی مارول است. Darcy Lewis نخستین‌بار در فیلم‌های Thor و Thor: Dark World حضور پیدا کرد و غیبت او در سومین فیلم از سری فیلم‌های ابرقهرمانی Thor با عنوان Thor: Ragnarok، سند محکمی بر نبود یک خط داستانی مجزا و اقتباس یافته از وی در یک رمان مصور تلقی شد. پس به‌راحتی می‌توانیم بگوییم که شخصیت Darcy Lewis در سریال WandaVision یک شخصیت اصیل و تازه در این داستان ابرقهرمانی است.

2. Monica Rambeau؛ کاپیتان مارول آینده

احتمالاً MCU قصد دارد شخصیت Monica Rambeau را به عنوان جانشین Carol Danvers در دنباله فیلم Captain Marvel معرفی کند. نحوه تبدیل شدن Monica به یک انسان ابرقهرمان این‌گونه بود که وی انرژی از خارج از دنیای حقیقی به دست آورد تا به‌مرور به خالق انرژی تبدیل شود. پس از آن اتفاق، وی به عنوان کاپیتان مارول شناخته شد و در شماره 279 رمان مصور Avengers، به گروه انتقام‌جویان پیوست. او به دلیل ازدست‌دادن بخش عظیمی از قدرت فراطبیعی خود پس از استفاده نادرست از انرژی به دست آورده‌اش، در شماره 293 رمان مصور Avengers، از تیم ابرقهرمانان جدا شد.

1. شباهت انکارناپذیر سریال WandaVision با سریال The Twilight Zone

سریال WandaVsion از مجموعه‌های تلویزیونی زیادی الهام گرفته شده است. علاوه بر تاثیرپذیری از سیتکام‌های دهه 50 مثل The Bewitched و Dick Van Dyke Show، آن‌ها بیشترین تأثیر را از سریال کلاسیک علمی تخیلی The Twilight Zone گرفتند. همانند سریال The Twilight Zone، سریال WandaVision دنیای به‌ظاهر طبیعی را به نمایش می‌گذارد که در آن مورد گمراه‌کننده‌ای وجود دارد. مخاطبان شاهد مرگ Vision در فیلم Avengers: Infinity War بودند که در اپیزودهای کمدی سریال به مرگ وی اشاره نمی‌شود اما مخاطبان به طور غریزی می‌دانند که یک چیزی در لایه‌های زیرین قصه پنهان شده است. اغلب سریال The Twilight Zone به مضمون‌هایی می‌پردازد که می‌توان آن‌ها را در سریال WandaVision مشاهده کرد؛ مضمون‌هایی اعم از دنیای چندبعدی، کنترل ذهن، ازدست‌دادن حافظه و ربات‌هایی که به انسان تبدیل می‌شوند. جدا از اپیزودهای اول و دوم سریال WandaVision که ادای دینی به سیتکام‌های ذکر شده دارد، در قسمت‌های بعدی به مرور مضمون‌های سریال منطقه گرگ و میش در داستان WandaVision پررنگ می‌شوند. مثل از دست دادن حافظه اسکارلت و ویژن که شباهتی نزدیک به اپیزود 41 فصل سوم سریال The Twilight Zone دارد.

خروج از نسخه موبایل