سینما و تلویزیون

بهترین سریال های انیمیشنی

سریالهای مهم و اثرگذار انیمیشنی برخلاف برادران سینمایی خودشون معمولاً به طور مستقیم مخاطب بزرگسال رو نشونه می‌گیرن و با وجود ظاهر مهربان و کودکانه‌ای که دارن روی موضوعات تاریک و بزرگسالانه‌ای دست میذارن که سریالهای غیرانیمیشنی کمتر شجاعت مطرح کردن اونها رو دارن. 10 سریال انیمیشنی برتر تاریخ از نظر ما به این شرح هستن.

شماره 10

Family Guy

ست مک‌فارلین و سریالش یک بار از کنسل شدن جون سالم به در بردن و حالا یکی از طولانی‌ترین سریالهای در حال پخش هستن. Family Guy نه شخصیتهایی به بامزگی و دلپذیری سیمپسونز داره و نه نیش زهردار South Park در انتقاد از مسائل روز. Family Guy در دنیای خاص خودش و در فضایی بین دو سریال مشهور دیگه که رقبای اصلیش به حساب میان، به راه خودش ادامه میده و طرفداران خاص خودش رو راضی نگه میداره.

شماره 9

Adventure Time

در ابتدا Adventure Time قرار بود یک شوخی با ایده‌های معمول ژانر فانتزی و به خصوص بازی Dungeons & Dragons باشه اما هر چه داستان جلوتر رفت دنیای سریال خیلی پیچیده‌تر و تاریکتر از چیزی بود که در ابتدا به نظر می‌رسید. سرزمینی که داستان در اون اتفاق میفته در حقیقت یک دنیای پساآخرالزمانیه و شخصیتهایی که در ابتدا ایده‌هایی کلیشه‌ای بودن ناگهان عمق غیرمنتظره‌ای پیدا کردن و Adventure Time تبدیل به یکی ازآثار تکان دهندۀ ژانر فانتزی تبدیل شد که روی موضوعات انسانی خاصی دست میذاشت که آثار جدیتر هم از پرداخت به اونها پرهیز می‌کردن.

شماره 8

Archer

جاسوس توانمند و خوشتیپ ولی در عین حال خودخواه یعنی استرلینگ آرچر یکی از بهترین آثار انیمیشن و همینطور یکی از بهترین آثار ژانر جاسوسی تمام دورانه. اگر همۀ داستان روی شخصیت آرچر به تنهایی متمرکز بود شاید تا این اندازه اثر جذابی از آب در نمیومد اما تبدیل داستانهای همیشگی جاسوسی به اثری با ویژگی‌های کمدی محل کار و پر کردن این محل کار با شخصیتهایی حتی غیرعادی‌تر از استرلینگ آرچر باعث شده تا آرچر برای همیشه به عنوان بخش مهمی از تاریخ انیمیشنهای تلویزیونی باقی بمونه.

شماره 7

The Looney Tunes Show

باگزبانی، دفی داک، پورکی پیگ و هزاران شخصیت دیگه از مجموعۀ لونی تونز در کنار میکی موس و دوستانش بخش مهمی از تاریخ انیمیشن رو تشکیل میدن. چند سال پیش سازنده‌ها تصمیم گرفتن تا شخصیتهای لونی تونز رو از فضای معمول خودشون خارج کنن و در یک محیط شهری و مثل یک سریال سیتکام امروزی داستانهای جدیدی با این شخصیتها روایت کنن. برخلاف انتظار اولیه، نتیجه نهایی سریالی به شدت بامزه و سرگرم‌کننده بود. شخصیتهای داستان هیچ کدوم روحیۀ گذشتۀ خودشون رو از دست نداده بودن و همین تلاقی این شخصیتها با دنیایی شبیه به واقعیتهای امروزی باعث شد تا یکی از متفاوتترین سیتکامها به وجود بیاد.

شماره 6

Avatar: The Last Airbender

The Last Airbender نقطۀ تلاقی دنیای انیمیشنهای غربی با انیمه‌های ژاپنیه. داستان سریال آواتار تأثیر زیادی از فرهنگ شرقی و رابطۀ انسان با طبیعت در این فرهنگ گرفته و اما نوع روایت داستان و قهرمان‌پروریهای اون در قالبت سبک و سیاق معمول آثار غربی قرار می‌گیره. قهرمانهای دوست داشتنی و متفاوت از چیزی که معمولاً در انیمیشنها می‌بینیم به اضافۀ نقش منفی‌هایی که صداپیشگانی مثل جیسون آیزکس و مارک همیل به اونها جون دادن باعث شده تا آواتار بهترین هر دو دنیای اصلی انیمیشن سازی رو یکجا در خودش داشته باشه.

شماره 5

The Simpsons

رسیدن به قدمتی 30 ساله برای هر سریالی می‌تونه سخت باشه اما برای سریالی که سالها ادعا میشه کیفیتش افت کرده کاریست کارستان. سیمپسونز حیات خودش رو به عنوان بخش کوچکی از یک سریال دیگه آغاز کرد اما الان کمتر کسی اون سریال رو به یاد داره ولی سیمپسونز بخش مهمی از فرهنگ عامه و روان جمعی کل دنیا رو به خودش اختصاص داده. با وجود انتقادهایی که نسبت به کهنگی و نخ‌نما شدن شوخیها و داستانهای سیمپسونز در سالهای اخیر شده، هومر و اهالی اسپرینگفیلد با تمام قوا به راه خودشون ادامه میدن.

شماره 4

Futurama

مقاومت Futurama در برابر کنسل شدن مثل افسانۀ مرگ راسپوتین میمونه. با وجود کنسل شدن، تغییر چندبارۀ فرمت عرضه، تغییر کانال پخش کننده و تغییراتی در تیم سازنده Futurama تا آخرین لحظه‌ای که پخش میشد در بالاترین حد کیفیت خودش قرار داشت. داستان این سریال شاید در آینده‌ای دور اتفاق می‌افتاد اما با لحن کنایی خودش دنیای همین روزها و رفتارهای نامناسب آدمهای معاصر رو به چالش می‌کشید و با وجود اینکه به عنوان اثری کمدی شناخته می‌شد، گهگاهی با روایت سادۀ خودش اشک مخاطب رو در میاورد.

شماره 3

South Park

سریالهای کمی وجود دارن که بیش از 20 سال به حیات خودشون ادامه داده باشن و در عین حال اهمیت و به روز بودن خودشون رو حفظ کرده باشن. South Park انیمیشنی با سبک و سیاق خاص خودشه که معمولاً روی موضوعات حساس روز دست میذاره و آدمهایی که بیش از حد خودشون رو جدی می‌گیرن رو به سخره می‌گیره. در بازگشت و نگاه مجدد به قسمتهای قبلی South Park نه تنها حس کهنگی در داستانهای این اثر دیده نمیشه بلکه در برخی موارد نسبت به حوادث اجتماعی و انتقاد از جنبه های منفی اونها سالها از زمان خودش جلوتر بوده.

شماره 2

Bojack Horseman

باور اینکه سریالی با محوریت اسبی که سابقاً بازیگر شناخته شده‌ای بوده می‌تونه چنین داستان غمناکی رو روایت کنه واقعاً سخته. Bojack Horseman به طور ناگهانی وارد دنیای سرگرمی شد و با هر قسمت جدیدی که منتشر می‌کنه کیفیت خودش رو بالا و بالاتر می‌بره. این سریال در 5 فصل کارهایی کرده که سریالهای پرادعاتر با 2 برابر زمان این سریال از پسشون بر نیومدن. ساخت سریالی در مورد بحران وجودی یک اسب که در عین غم‌انگیز بودن سرگرم کننده هم باشه اصلاً کار ساده‌ای نیست اما سازنده‌های Bojack Horseman در 5 فصل که یکی بهتر از دیگری بوده، از عهده این کار به خوبی براومدن.

شماره 1

Rick and Morty

در همین مدت کوتاهی که از ظهور Rick and Morty می‌گذره حرفهای زیادی در موردش گفته شده، از نظر عده‌ای بهترین سریال تمام دورانه و از نظر عدۀ دیگه‌ای بدترین اثریه که تا الان ساخته شده. این سریال که به عنوان یک شوخی با فیلم Back to the Future آغاز شد، الان تبدیل به یکی از پر بحث‌ترین سریالهای انیمیشن شده. ماجراهای ریک و مورتی پر از اتفاقهاییه که نمونه‌شون رو تو هیچ اثر دیگه‌ای نمی‌بینیم و هیچ موضوع و هیچ رذیلت اخلاقی وجود نداره که برای نویسنده‌های سریال تابو باشه. ریک و مورتی با همین فرمول تونسته همیشه سوپرایزهای ویژه‌ای برای مخاطبهای خودش داشته باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا