بررسی بازی‌های موبایل

بررسی بازی موبایل Vector

شاید ایده‌ی پرش از موانع و فرار از دست دشمنان در کنار استفاده از حرکات پارکور ایده ناب و تازه‌ای نباشد و حتی سازندگان زیادی از همین ایده برای ساخت بازی خود استفاده کرده باشند اما، باید گفت وکتور یک سر و گردن از همه این عناوین بالاتر است. بازی در هیچ یک از لحظات از ریتم هیجان انگیزش نمی‌افتد و دائماً چالش جدیدی برای گیمر ایجاد می‌کند.

بازی Vector را می‌توان یکی از بهترین عناوینی نامید که توانسته با استفاده درست از ایده، گیم‌پلی و گرافیک عنوانی به مخاطبان ارائه دهد که می‌تواند آن‌ها را ساعت‌ها مشغول خود کند. بازی وکتور برخلاف اکثر عناوین مشابه این سبک که یا فاقد خط داستانی مشخص هستند و یا روایت درگیر کننده‌ای ندارند؛ داستان کوتاه، جذاب و ساده‌ای را روایت می‌کند. در آینده‌ای نه چندان دور دیگر برای انجام کارها نیازی به فکر کردن نیست. همه‌ تصمیمات گرفته شده و شرایط مساعدی بوجود آمده و تنها باید تصمیمات از قبل گرفته شده را انجام داد و تا بی نهایت فرمان پذیر بود. همه این موارد در ویدیو کوتاه ابتدایی بازی به ما نشان داده می‌شود. شرکت عظیمی که با گذاشتن هدست به روی سر کارمندانش توانسته همه را مطیع خود کند. اینجاست که شخصیت اصلی بازی یعنی وکتور را می‌بینیم که با لرزش های عصبی و فریادهای خود سعی می‌کند خود را از این محیط دور کند. او تصمیمش را می‌گیرد و هدستش را به زمین می‌اندازد. با افتادن هدست سیستم هشدار شرکت به صدا در می‌آید و ماموران حفاظتی به دنبال شخص خاطی می‌گردند. وکتور با عجله به سمت شیشه‌های ساختمان می‌دود و با شکستن شیشه‌ها خود را از دست مامورین نجات می‌دهد. نجاتی که البته تنها نقطه آغاز کار او در بازی است و در ادامه و با گذشتن از مراحل مختلفی متوجه می‌شود که در این راه تنها نیست و همراهانی هرچند ناشناس در کنار او حضور دارند.

سبک راننیگ از زمان بازی‌های آرکید همیشه طرفداران مخصوص خود را داشته است و طرفداران این سبک بازی‌های بیشماری را تجربه کرده‌اند. حال که بازار بازی‌های موبایلی گرم‌تر شده و دیگر کمتر شرکتی به فکر ساختن این نوع بازی‌ها بر روی کنسول‌ها و کامپیوتر‌های شخصی است مخاطبان ترجیح می‌دهند تجریه جدیدی از این بازی‌ها را بر روی گوشی همراه خود داشته باشند. اینجاست که شرکت‌های کوچک و بزرگ به فکر تولید بازی‌هایی می‌افتند که علاوه بر مخاطب پسند بودن هزینه ساخت کمی دارند. اما کافیست نگاهی به لیست بازی‌های این سبک در مارکت‌های مختلف بیاندازید تا ببنید چه تعداد بازی‌های بی کیفیتی در لیست حضور دارند. بازی‌هایی که نه تنها از کیفیت مناسبی در هیچ یک از جنبه‌های خود برخوردار نیستند بلکه تنها با هدف فروش سکه و آیتم ساخته شده‌اند. این میان اما وکتور که چندین سال از انتشارش می‌گذرد توانسته با پیاده‌‌سازی دقیق و مناسب یک ایده در بستر یک بازی راننیگ عنوانی جذاب و قابل ستایش عرضه کند.

هدف اصلی در این بازی فرار از دست ماموران، پرش از موانع مختلف و انجام حرکات پارکور است. وکتور یک پارکور کار حرفه‌ایست و از همان مرحله اول در حال دویدن است و اینجا پلیر است که باید با دقت و تایمینگ دقیق از موانع عبور کند. بازی در مود Classic از سه لوکیشن مرکز شهر، منطقه ساخت و ساز و پارک تکنولوژی تشکیل شده که هر کدام نیز شامل 11 مرحله می‌شود. طراحی محیط بازی و موانع هم بسته به لوکیشن بازی کاملاً مجزا و به دقت ساخته شده‌اند. در هر مرحله چه از لحاظ بصری و چه از لحاظ گیم‌پلی تنوع بسیار خوبی را مشاهد می‌کنیم. بازی به هیچ عنوان دچار تکرار نمی‌شود و نکته بسیار مهم بازی طراحی داینامیک مراحل بازی است. در ابتدا شاید فکر کنید که بعد از پشت سر گذاشتن چند مرحله قرار است با همان راه‌ها و موانعی که پیشتر با آنها مواجه شده‌اید روبرو شوید اما، بازی پر است از سورپرایز‌های ریز و درشت. برای مثال در ابتدای بازی وکتور توانایی پریدن از دیواری به دیوار دیگر را ندارد و تنها می‌تواند از یک دیوار بالا برود اما در ادامه و با پیشرفت در بازی وکتور با دیوارهای بلند تری روبرو می‌شود که برای بالا رفتن از آنها باید با کمک گرفتن از دیوار کناری و پرش‌های متوالی از آن بالا برود. همچنین در همان مراحل ابتدایی بازی گیمر یاد می‌گیرد که در مواردی باید با کشیدن مداوم انگشت روی صفحه سرعت وکتور را زیاد کند تا بتواند با پرش طولانی تری به زمین برسد؛ در مراحل جلوتر اما در مواقعی نیاز است که سرعت وکتور کنترل شود و یا با کشیدن او به سمت مخالف مسیر او را تغییر داد.

موانع بازی از تنوع خوبی برخوردار هستند و تنها به چند مورد خاص محدود نمی‌شوند. برای عبور کردن از این موارد می‌توانید از روی آنها بپرید(در مواقعی از سرعت شما کم می‌شود) یا با کشیدن انگشتتان روی صفحه از روی آن‌ها عبور کنید. برای پیش بردن مراحل باید تعدادی ستاره‌ در هر مرحله بدست آورد. این ستاره‌ها را تنها در صورتی می‌توان بدست آورد که تمامی یا حداکثر امتیازات را کسب کرده و حداقل 2 حرکت از 3 حرکت اصلی پارکور را انجام داد. انجام دادن این حرکات خود نیازمند دقت بالایی است و این گیمر است که باید در این میان توانایی‌های خود را به چالش بکشد. برای انجام این حرکات نیز بایستی قبل از هر مرحله با استفاده از سکه‌های موجود این حرکات را خریداری کرد.

پیدا کردن نقطه ضعف بازی امری بسیار مشکل است چراکه با اینکه حداقل ده سال از عرضه بازی بر روی گوشی‌های هوشمند می‌گذرد اما بازی همچنان از همه نظر در سطح استانداری قرار دارد و هنوز هم چالش برانگیز و سرگرم کننده است. موسیقی بازی هم بسیار عالی و جذاب کار شده و به خوبی هیجان بازی را به مخاطب انتقال می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا