سال 2017 را میتوان آغاز سلطه ی Battle Royale بر صنعت ویدئوگیم و مخصوصا بازی های آنلاین محور دانست. وقتی چند بتل رویال معروف مثل PUBG ، Fortnite و Free fire در این سال برای پلتفرم های مختلف عرضه شدند، این ایده ی جذاب تقریبا به پرطرفدارترین و پردرآمدترین سبک بازی های آنلاین تبدیل شد.
Garena Free Fire ترکیبی از اسم ناشر سنگاپوری بازی Garena و نام اصلی بازی یعنی Free Fire است. نسخه بتای این بازی در 22 سپتامبر 2017 برای سیستم عامل اندروید و IOS منتشر شد، حدودا 6 ماه پس از عرضه نسخه بتای بازی PUBG که به نوعی آغاز کننده صنعت بتل رویال است. Free Fire در سال 2019 پر دانلود ترین بازی موبایلی جهان لقب گرفت و تا همین لحظه توانسته با آمار خیره کننده ی بیش از یک میلیارد بار دریافت توسط کاربران و روزانه بیش از 80 میلیون بازیکن فعال، خود را در صدر رقابت بازی های موبایلی در کنار PUBG Mobile نگه دارد.
در بازی های آنلاین معمولا از داستان خاصی استفاده نمیشود زیرا برای پیش برد اهداف این بازی ها نیازی به داستان سرایی نیست؛ اما Free Fire شامل یک Back Story یا داستان پس زمینه میباشد. ماجرا از این قرار است که سازمانی با نام اختصاری Free Fire)FF) وجود دارد که کارشان دزدیدن انسان ها و انجام آزمایشات مختلف روی آنهاست. این گروه بعد از دزدیدن افراد و پاک کردن حافظه آنها، کدگذاری های ژنتیکی مختلف را روی انسان امتحان میکردند. سپس این افراد کدگذاری شده به جزیره ای با نام برمودا فرستاده میشدند و در قالب گروه های 50 نفره، در این جزیره که با مهمات و اسلحه آماده ورود آنها بود به مبارزه میپرداختند تا تنها یک نفر با بالاترین مهارت و قدرت باقی بماند.
البته همانطور که گفته شد داستان در این دسته از بازی های ویدئویی اهمیتی برای اکثر کاربران ندارد و به همین علت به ندرت پیش میاید که در طول بازی به این داستان اشاره ای شود.
بازی Free Fire علاوه بر Battle Royale، دارای مود های دیگری از جمله TeamDeathMatch و Clash Squad هم هست که به علت طراحی نه چندان جالب و همچنین جذابیت و محبوبیت بالای بخش بتل رویال، زیاد مورد توجه قرار نمیگیرند. در بخش Battle Royale در قالب گروهی 50 نفره سوار بر یک هواپیما میتوانید در سرتاسر جزیره برمودا فرود بیایید و کاملا غیر مسلح هستید؛ با گشتن در محیط های جزیره و ساختمان ها، میتوانید انواع اسلحه، زره و تجهیزات درمانی پیدا کنید. این Loot ها هر بار به صورت رندوم در محیط های مختلف بازی جای گذاری میشوند و در ابتدای شروع بازی، بهترین منطقه با بیشترین Loot روی نقشه جزیره با یک دایره آبی رنگ مشخص میشود.
بعد از گذشت چند دقیقه برای نزدیک شدن بازیکنان و از بین رفتن پراکندگی آنها، منطقه ی دایره ای شکلی روی نقشه مشخص میشود و بازیکنان وقت دارند تا قبل از اتمام زمان به محدوده امن برسند، در غیر این صورت Zone شروع به بسته شدن خواهد کرد و افراد خارج از محدوده اگر نتوانند هرچه سریع تر خود را به دایره مشخص شده برسانند، با گذشتن خط Zone مرتبا آسیب دیده و نهایتا کشته خواهند شد. این سیستم به طوری برنامه ریزی و زمان بندی شده است تا معمولا اکثر مسابقات در زمانی نزدیک به 10 دقیقه تمام شوند. به همین خاطر است که هر مسابقه Garena Free Fire نسبت به دیگر بتل رویال ها خیلی سریع تمام میشود. حالت Battle Royale در سه حالت تک نفره، دو نفره و Squad چهار نفره در دسترس است.
در حین بازی جعبه هایی با نام Airdrop در مکان های مختلف مپ فرود میایند که حاوی محتویات ویژه مثل اسلحه های قدرتمند هستند. وسایل نقلیه نیز در بازی وجود دارند و ماشین های مختلف و همچنین موتور و دوچرخه در سرتاسر نقشه پیدا میشوند، کامیون تنها وسیله نقلیه ای است که به تعداد خیلی کم و تنها در قالب Airdrop در نقطه خاصی فرود میاید.
40 کاراکتر مختلف در بازی وجود دارند. به جز شخصیت های پیش فرض دختر و پسر به نام های Nulla و Primis، بقیه شخصیت ها هرکدام قابلیت ویژه ای دارند که با استفاده از آنها در زمین نبرد برتری هایی بدست میاورید. بعضی از این شخصیت ها به صورت رایگان به شما اهدا میشوند و بعضی از آنها فقط از طریق باز کردن جعبه های شانس که با الماس درون بازی میتوانید بخرید بدست میایند. برخی از این کاراکترها از روی شخصیت های مشهور مثل کریستیانو رونالدو طراحی شده اند.
شما در طول بازی توانایی حمل دو اسلحه سنگین، یک اسلحه سبک به مانند کلت و یک سلاح سرد را دارید. سلاح های بازی متنوع هستند و شما حتی میتوانید اسلحه قدیمی Thompson را در بازی پیدا کنید. سلاح های سرد بازی هم تنوع دارند و شامل ماهیتابه، کاتانا، چوب بیسبال و… میشوند.
بازی تنها دارای سه مپ مختلف است که در بخش های مختلف بازی قابل انتخاب هستند، Bermuda که نقشه اصلی و پر بازیکن ترین نقشه بازی است،نقشه Purgatory یا برزخ و Kalahari که از صحرایی با همین نام در آفریقا الهام گرفته شده است. نکته ای که درباره مپ Kalahari وجود دارد کوچک تر بودن آن از لحاظ مساحت نسبت به دو نقشه دیگر بازی است و همچنین در این نقشه پستی و بلندی های کمی وجود دارد و این دو ویژگی سبب میشود رقابت بین بازیکنان بسیار شدید و نزدیکتر شده و این مپ تبدیل به رقابتی ترین نقشه بازی بشود.
جالب است بدانید Free Fire در ابتدای عرضه خود تنها 56.6 مگابایت حجم داشت و تا امروز حجم آن به 692 مگابایت رسیده. با این وجود هنوز هم گرافیک بازی نسبت به حجم آن فوق العاده با کیفیت کار شده یکی از بهترین نمونه های موبایلی است. مخصوصا وقتی آن را با Call Of Duty Mobile با حجم 3 گیگابایتی مقایسه کنید. یکی از نقاط قوت دیگر Free Fire از نظر فنی، روان بودن آن و اجرا روی اکثر گوشی های موبایلی است. بر خلاف رقیب های اصلی خود مثل PUBG ،Cod و Fortnite که نسخه های موبایلیشان بازی های بسیار سنگینی هستند و علاوه بر کاهش شارژ چشم گیر باتری، روی خیلی از موبایل ها اصلا اجرا نمیشوند. یکی دیگر از مزایای این بازی برای کشور ما در دسترس بودن آن بدون نیاز به تغییر IP است، همچنین Free Fire در خاورمیانه دارای سرورهای قدرتمندی است که پینگ بازی را در ایران به عدد بسیار پایینی میرساند.
Garena Free Fire با وجود رقبای بسیار قدرتمند خود که روی پلتفرم های دیگر هم طرفدارهای زیادی دارند، توانسته تنها با عرضه روی گوشی های موبایل و گذاشتن تمرکز روی این پلتفرم خاص، از لحاظ فنی به بهترین شکل و با کمترین مشکل روی اکثر گوشی های موبایل با هر نوع سخت افزاری اجرا بشود و با بخش Battle Royale سرگرم کننده، به یکی از محبوب ترین بازی های موبایلی جهان تبدیل شود.