بررسی بازی پرسیتی
بازیهای استراتژی موبایلی این روزها طرفداران بسیار زیادی را در سراسر دنیا پیدا کردهاند. استودیوهای بازی سازی زیادی تا بحال دست روی این سبک گذاشتهاند و بعضی از آنها توانستهاند عناوینی را خلق کنند که میلیونها نفر طرفدار در گوشه و کنار دنیا آن را بازی کنند.
سبک شبیه سازی مزرعه داری را نیز میتوان زیر مجموعه بازیهای استراتژی دانست. عناوین مشهور و محبوبی مانند Farmville، Hay Day، Happy Farm، Smurf’s Village و … تا کنون در این سبک ساخته شدهاند که بیشتر آنها در بین کاربران ایرانی نیز از محبوبیت زیادی برخوردارند. استودیوی بازی سازی تاد که بیشتر با عنوان “فروت کرفت” میشناسیمش نیز برای بازی جدید خود همین سبک محبوب را انتخاب کرده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با بازی ایرانی “پرسیتی” یا شهر پارسی بیشتر آشنا شوید.
مانند تمامی بازیهای این سبک، در پرسیتی بازیکن در ابتدا یک دهکدهی کوچک و چند ساختمان در اختیار دارد و باید با کاشتن محصولات مختلف و فروش آنها به مردم دهکده، پول جمع کند و با این پول ساختمانهای بیشتری خریده و دهکده خود را گسترش دهد. در ابتدای بازی به جز ساختمان اصلی و انبار، 3 مزرعه و یک مرغ در اختیارتان قرار میگیرد و باید با کاشتن گندم و تولید تخم مرغ، پول کافی برای خرید آیتمهای دیگر را بدست بیاورید.
هر عملی که در بازی انجام میدهید Experience Point (XP) دریافت میکنید و این XPها به شما کمک میکنند تا سطح خود را بالاتر ببرید و یا به اصطلاح Level-Up شوید. برخلاف بسیاری از بازیهای این سبک که آنلاک شدن آیتمهای جدید بستگی به ارتقاء سطح ساختمان اصلی دارد، در پرسیتی آیتمهای جدید با افزایش سطح آنلاک میشوند. این موضوع یک بُعد مثبت دارد و یک بُعد منفی. بُعد مثبت این است که بازی از همان ابتدا سرعت پیشروی نسبتا خوبی دارد و مانند بعضی دیگر از بازیهای این سبک کُند و خسته کننده نیست. بعد از تنها 2 الی 3 ساعت بازی آیتمهای بسیار زیادی در اختیارتان قرار میگیرند و انگیزه شما را برای ادامه بازی و دستیابی به آیتمهای بیشتر، افزایش میدهد. اما بُعد منفی ماجرا اینجاست که این سرعت بالای آنلاک شدن آیتمها میتواند تا حدودی شما را سردرگم کند. بعد از چند ساعت بازی کردن ناگهان به خودتان میآیید و میبینید آیتمهای بسیار زیادی آنلاک شدهاند اما پول کافی برای خرید آنها ندارید و ساختمانهایی که در اختیار دارید هم نیاز به رسیدگی و ارتقاء دارند. به طور کلی به نظر میرسد سرعت بازی از سرعت بازیکن بیشتر است و صرف نظر از اینکه بازیکن چقدر زمان به بازی کردن اختصاص دهد، همیشه چند پله از چیزی که بازی ارائه میدهد عقبتر است. این عقب ماندن بازیکن از سرعت بازی باعث میشود که گاهی اوقات نتوانید محصولات و منابع خود را به خوبی مدیریت کنید و یک نوع سردرگمی در مورد اینکه انجام چه کاری بهتر است برای بازیکن پدید میآید.
واحد پول اصلی بازی طلا است. بدست آوردن طلا در بازی چندان دشوار نیست و از فروش آیتمهای مختلف (تخم مرغ، گندم، نان، انواع میوه، لبنیات و …) به اهالی دهکده پول خیلی خوبی نسیبتان میشود. همچنین با هر بار ارتقاء سطح مقدار قابل توجهی طلا دریافت میکنید. اما ساختمانهایی که برای پیشرفت در بازی به آنها نیاز دارید هم به همان نسبت قیمت بالایی دارند.
تنوع ساختمانها و محصولات بازی بسیار بالاست و چیزی در حدود هفتاد نوع محصول مختلف (شامل انواع میوه، نان، لبنیات، پشم، قالی، پارچه و …) برای تولید و فروش به اهالی دهکده در اختیار دارید.
برای ارتقاء ساختمانهای مختلف علاوه بر پول، به آیتمهایی نظیر میخ، چوب، جعبه و … نیز احتیاج دارید که بدست آوردن این آیتمها کار چندان آسانی نیست. معمولا بهترین راه برای کسب این موارد کاروانهای شتر هستند که هر 15 دقیقه یک بار به دهکده شما میآیند و هر بار مقداری هدیه نیز همراه خود دارند. همچنین بعد از دریافت هدایا باید بار شترها را با محصولات خود پر کرده و آنها را راهی کنید و منتظر کاروان بعدی شوید!
ساختمانهای موجود در بازی به طور کلی به 4 دسته تقسیم میشوند. مسکونی، کشاورزی، غذایی و صنعتی. هرکدام از این دستهها شامل تعدادی آیتم مختلف هستند که در مجموع بیش از 20 ساختمان را تشکیل میدهند. البته سه حیوان موجود در بازی یعنی گاو، مرغ و بُز (که محصولات مختلفی از آنها تولید میکنید) هم زیرمجموعه ساختمانهای کشاورزی هستند.
بازی محیط نسبتا بزرگی دارد که البته در ابتدا فقط بخش کوچکی از آن در اختیارتان قرار میگیرد. اما با پیشروی در بازی برای ایجاد ساختمانهای جدید نیاز دارید تا جنگلهای اطراف را پاکسازی کنید. هر قسمت از محیط بازی نام جداگانهای دارد و در سطحهای مختلف قابل پاکسازی است. همچنین قسمتی به نام بندرگاه نیز در بازی وجود دارد که از آن میتوانید برای داد و ستد با شهرهای دیگر استفاده کنید که البته در سطوح بالاتر آنلاک میشود. علاوه بر این قسمت دیگری از محیط بازی که ظاهرا رمز و رازهایی را در خود جای داده است تنها در صورت ساختن پل روی رودخانه قابل دسترسی است که در سطوح بالاتر در اختیارتان قرار میگیرد.
پرسیتی یک بازی Freemium است. بدین معنا که انجام بازی کاملا رایگان است ولی برای تسریع پیشروی در بازی و دستیابی به امکانات بیشتر میتوانید از پول واقعی استفاده کنید. پرسیتی به خوبی بازیکن را به خرج کردن الماس تشویق میکند و برخلاف برخی دیگر از عناوین ایرانی از روشهای عجیب و غریب برای مجبور کردن بازیکن به خرج کردن پول واقعی استفاده نمیکند. اما به طور کلی انجام بازی بدون استفاده از الماس هم کاملا امکانپذیر است. البته در نسخهای که ما تست کردیم برای بعضی از موارد از جمله گسترش خط تولید کارخانجات استفاده از الماس تنها راه بود که امیدواریم سازندگان در نسخه نهایی به این موضوع توجه کنند چرا که فلسفهی مدل Freemium این است که بازیکن در صورت تمایل بتواند بدون استفاده از پول واقعی به تمامی آیتمهای بازی دسترسی پیدا کند؛ حتی اگر لازم باشد چندین برابر بازیکنانی که پول پرداخت میکنند، زمان صرف کنند.
پرسیتی از نظر گرافیکی در سطح نسبتا خوبی قرار دارد و به عنوان یک بازی استراتژی، نمیتوان ایراد چندانی از گرافیک بازی گرفت. هرچند که شاید در مقایسه با عناوین مشهور و همسبک خارجی، خیلی پر زرق و برق نباشد.
متاسفانه نسخهای که ما آن را تست کردیم از باگهای ریز و درشتی رنج میبرد. یکی از بزرگترین این باگها عدم پاسخگویی بازی به فرامین بازیکن است که البته همیشه اتفاق نمیافتد. در چنین شرایطی بازیکن مجبور است از بازی خارج شده و مجددا وارد شود. همچنین یکی دیگر از باگهای قابل توجه این نسخه از بازی این است که اهالی دهکده که در واقع خریدار محصولات شما هستند، گاهی اوقات به صورت خودکار جایگزین نمیشوند و مجبورید برای بدست آوردن مشتریهای جدید، پروسه خروج و ورود به بازی را تکرار کنید. البته این احتمال وجود دارد که در نسخهی نهایی بازی این باگها برطرف شوند.
پرسیتی را در مجموع میتوان به راحتی بهترین بازی شبیهساز مزرعه داری ایرانی دانست که بر خلاف بسیاری دیگر از عناوین کاملا سطحی داخلی، یک تجربهی عمیق، سرگرم کننده، اعتیاد آور و طولانی را به بازیکن ارائه میدهد. اگر چند باگ آزار دهندهی بازی نیز برطرف شوند، پرسیتی حتی میتواند پا را فراتر گذاشته و در بازارهای خارجی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. پرسیتی برای دو پلتفرم اندروید و iOS در دسترس است.