Stranger Things Easter Eggs

Stranger Things Easter Eggs

سری علمی-تخیلی Stranger Things که چندین ماه پیش از شبکه‌ی نت فلیکس پخش شد، پر از ارجاع و ادای احترام به فیلم و کتاب‌ها و به‌طورکلی طرز فکر و فرهنگ‌عامه‌ی دهه‌ی هشتاد میلادی و حتی فراتر از آن بود و همین باعث شد تا سری محبوبیت خاصی پیدا کند. سایت زیمبیو طی یک مقاله کوتاه از بین همه‌ی اشارات و منابع الهام سری به بیست مورد از آن‌ها اشاره‌کرده که متن زیر ترجمه‌ی این مقاله کوتاه است (اگر Stranger Things را ندیده‌اید توصیه می‌شود از خواندن این مطلب خودداری کنید):
هنگام تماشای این سری، مطمئنا طرفداران استیون اسپیلبرگ، جان کارپنتر، پیتر جکسون، گیرمو دل تورو، استیون کینگ و جی.آر.آر. تالکین به‌راحتی می‌توانند Easter Egg و رفرنس‌هایی مربوط به آثار این افراد را تشخیص بدهند. بااینکه تعداد این ارجاعات تقریبا بی‌پایان به نظر می‌رسد، اما ما قادر به شناخت چندین مورد از آن‌ها شدیم:

1 – E.T. the Extra-Terrestrial

این فیلم اثر استیون اسپیلبرگ است که در آن پسری تنها پشت حیات خلوت خانه‌اش با موجودی فرازمینی مواجه می‌شود. درواقع، این فیلم منبع اصلی الهام گیری برای داستان سری بوده است. همانند فیلم، سری با بچه‌هایی که در حال بازی کردن Dungeons and Dragons هستند شروع می‌شود. شخصیت اصلی مایک ویلر را می‌توان جایگزین شخصیت الیوت در E.T. دانست؛ همانند الیوت، مایک هم به دختری بیگانه در جنگل بر‌می‌خورد که رفتار عجیبی از خود نشان می‌دهد و او را به‌قصد محافظت با خود به خانه‌اش می‌برد، درست عین کاری که الیوت برای دوست بیگانه‌اش انجام می‌دهد. علاوه بر این، بچه‌هایی که در طول شب دوچرخه‌سواری می‌کنند، اشخاصی که با چهره‌ای ترسناک در لباس هازمت (ضد مواد شیمیایی) ظاهر می‌شوند و همچنین تبلیغات نوشابه‌ی کوکا-کولا در دهه هشتاد، همگی جزو مواردی هستند که در فیلم E.T. هم نشان داده می‌شود.

E.T. The Extra-Terrestrial
Stranger Things

2 – Poltergeist

به این فیلم توپی هاپر در قسمت‌های فرا طبیعی داستان به‌طور مستقیم اشاره می‌شود: ارواح بدخواهی که به یک خانه‌ی خانوادگی حمله کرده و دختر کم سن و سال آن‌ها را دزدیده و به مکانی ناشناس می‌برند.

Poltergeist
Stranger Things

3 – The Goonies

بچه‌هایی که بدون رضایت و اطلاع والدینشان به ماجراجویی می‌روند، یادآور فیلم‌هایی همچون The Goonies و Stand by Me است.

The Goonies
Stranger Things

4 – Jaws

شخصیت هاپر یک مامور پلیس شهرستان‌های بزرگ است که در حومه‌ شهر کار می‌کند، درست عین شخصیت برودی در فیلم Jaws. علاوه بر این، در یک صحنه‌، هاپر بایستی نشسته و یک گزارش از افراد گمشده تهیه کند که این صحنه ما را به یاد تهیه‌ی گزارش برودی در فیلم اسپیلبرگ می‌اندازد.

Stranger Things
Jaws

5 – The Evil Dead

پوستری از این فیلم کلاسیک ترسناک سام ریمی در اتاق یکی از بچه‌ها به چشم می‌خورد. همچنین در صحنه‌ای، یک نیمکت جلوی خانه‌ای شبیه به خانه‌ی نشان داده‌شده در Evil Dead در حال ایجاد سروصدا است.,

6 – The Thing

نه‌تنها پوستری از فیلم جان کارپنتر در زیرزمین مایک نشان داده می‌شود، بلکه همچنین گاها، این فیلم بر روی تلویزیون در حال پخش شدن است.

7 – The Frighteners

هیولایی که از پشت دیوار در حال هل دادن و کشیدن دیوار است، اشاره‌ای به این فیلم پیتر جکسون است.

8 – آهنگ تیتراژ

موسیقی پخش‌شده از تیتراژ آغازین اشاره‌‌‌ای مستقیم به موسیقی متن شناخته‌شده‌ی فیلم Halloween اثر جان کارپنتر دارد. سبک سینث-پاپ آن نشات گرفته از فیلم‌های دهه هشتادی همچون Risky Business، Blade Runner و Sixteen Candles است.

9 – فونت عنوان تیتراژ

اگر تیتراژ برایتان آشنا به نظر می‌رسد، به این دلیل است که احتمالا استایل و فونت استفاده‌شده در آن را قبلا درجایی دیده‌اید. فونت همان فونت استفاده‌شده برای عناوین روی جلد رمان‌های دهه هشتاد استیون کینگ مثل « Needful Things » است. داستان سری هم امکان دارد برای طرفداران کینگ آشنا به نظر برسد چون شباهت زیادی با همین رمان دارد.

10 – کتاب‌های کامیک

به X-Men #134 به تعداد دفعات زیادی در قسمت اول اشاره شد. در این نسخه جین گری برای اولین بار با هویت دوم خود یعنی دارک فینیکس مواجه می‌شود و آن را مهار می‌کند. در سری، این اشاره‌ای است به داستان شخصیت Eleven و اتفاق‌هایی که قرار است در آینده برای او رخ دهد.

11 – دنیای جی.آر.آر تالکین

در سری اشاره‌هایی به کتاب هابیت می‌شود. اسم یکی از چهارراه‌ها « میرک‌وود » است که در Middle-Earth نام یک سرزمین جنگلی است. همچنین، « راداگاست » کلمه عبور به اتاق بازی ویل است.

12 – دنیای گیرمو دل تورو

هیولای بی چهره الهام گرفته‌شده از کارهای دل تورو و شباهت‌هایی با Pale Man در فیلم Pan’s Labyrinth دارد که ساخته‌ی همین کارگردان است.

هزارتوی پن

13– اسباب‌بازی‌های دهه هشتاد

اگر درصحنه‌های مختلف به پس‌زمینه نگاه کنید، اسباب‌بازی‌های محبوب دهه هشتادی همچون Trapper Keepers را می‌توانید بیابید.

14 – اشاره‌های کلی به فیلم #1

خواهرِ بزرگ‌تر مایک یعنی نانسی، دختری است که در مدرسه بدنام بوده و در آنجا توجه یک پسر محبوب را به خود جلب می‌کند. چنین تمی یادآور فیلم‌های جان هیوز مثل Pretty in Pink، Sixteen Candles ، Some Kind of Wonderful و Weird Science است.

15- اشاره‌های کلی به فیلم #2

ظاهر استیو (دوست نانسی) به‌شدت یادآور فیگورِ پسرهای محبوب و قدبلند دهه هشتاد است که عاشق اسپری مو بودند! (مثل هاردی ینس در Some Kind of Wonderful یا جوئل در Risky Business)

16 – اشاره‌های کلی به فیلم #3

یک سازمان دولتی دست به آزمایش‌های مخفی می‌زند که نتیجه‌ی آن یک کودک با توانایی‌های پیشرفته و خارق‌العاده است (فیلم‌های A.I. ، Firestarter ، Akira ، D.A.R.Y.L )

17 – اشاره‌های کلی به فیلم #4

پس از استفاده از قدرت‌هایش، بینی Eleven شروع به خونریزی می‌کند. ( فیلم‌های Scanners ، Firestarter ، Chronicle ، The Fifth Element و همچنین سری Heroes)

18 – اشاره‌های کلی به فیلم #5

شخصیت Joyce با استفاده از چراغ‌های کریسمس و حروف الفبا روی دیوار قصد ایجاد ارتباط با پسر گمشده‌اش ویل را دارد. چنین موردی (ارتباط غیرمستقیم شخصیت با عزیز اش) را در فیلم‌های Interstellar، Poltergeist و The Martian دیده‌ایم.

19 – بازیگران

ستاره‌های سری یعنی واینونا رایدر و متیو موداین هر دو جزو درخشان‌ترین بازیگران جوان دهه‌ی هشتاد بودند.

Matthew Modine – Winona Ryder

20 – پوستر

الهام گرفته‌شده از کارهای درو استروزان و جان الوین است. پوستر Stranger Things به‌راحتی جزو بهترین‌های امسال است.

فصل دوم سری شامل نه قسمت بوده و قرار است سال آینده روی آنتن برود.

خروج از نسخه موبایل