بررسي كارت گرافيكي Inno3D GeForce GTX 295 Platinum

LORD5

کاربر سایت
Mar 29, 2009
1,177
نام
عباس
small.gif

logo.jpg


در اين روزها كه ديگر خبري از ارائه ي كارتهاي گرافيكي جديد خبري نيست شركت هاي توليد كننده كارت هاي گرافيكي براي اينكه بي كار نمانند دست به توليد و ارائه ي كارتهايي با نام هاي آشنا اما با مشخصاتي مختلف مي زنند كه بعضي از اين كارتها داراي تغييراتي در فركانس ها و به عبارتي اوركلاك شده هستند و بعضي داراي خنك كننده اي بهتر و كاراتر و بعضي ديگر شامل هر دو مورد ياد شده مي شوند اما كارت گرافيكي كه مد نظر است داراي تغييرات كلي تري مي باشد، كه اين تغيير كلي به مدار چاپي يا PCB‌ آن بر مي گردد كه در ادامه اين موضوع را تكميل تر خواهم گفت.
كارت گرافيك مورد بحث ما از سري 200 انويديا بوده و كارت پر قدرت حال حاضر يعني كارت گرافيكي 295GTX .
در ابتداي عرضه اين مدل از كارتهاي گرافيكي انويديا براي آنها دو عدد PCB (دوال PCB )در نظر گرفته بود كه بر روي هر يك از اين بوردها يك پردازنده گرافيكي قرار داشت كه با مجموع اين دو PCB يك كارت گرافيكي با نام كارت 295GTX به وجود مي آمد و به عبارتي دو كارت از درون با تكنولوژي SLI ادغام شده بودند (اين را هم اضافه بكنم كه هسته ي گرافيك يا به اصطلاح GPU‌ هماني است كه امروزه در كارت هاي گرافيكي 275 مشاهده مي كنيد)كه اين كار داراي معايبي بود كه مهمترين عيب ايجاد دماي بالا بود كه امكان آسيب رسيدن به كارت گرافيك در شرايط كاري رندرينگ بسيار زياد بود و مورد ديگر ايجاد نويز بالا در شرايط كاري بالا بود، بنابراين انويديا تصميم گرفت تا ويرايشي در اين كارتها انجام دهد و آن هم استفاده از يك PCB (single-PCB)و قرار دادن دو GPU بر روي اين PCB بود كه با اين كار مشكلات ياد شده رفع شد و كارت گرافيك مورد بحث ما هم از همين نوع مي باشد.

هر دو پردازنده ي گرافيكي قرار گرفته بر روي اين كارت گرافيك از مهندسي ساخت 55 نانومتري بهره مي برند كه هر يك به 240 واحد سايه زن و اينتر فيس 448 بيتي حافظه مجهز هستند و هر GPU داراي 896 مگابايت حافظه گرافيكي و از نوع GDDR3 مي باشند و فركانس ها از جمله فركانس حافظه و مموري به ترتيب 576 / 999 MHz مي باشد.
با توجه به مشخصات اين كارت گرافيكي تغييراتي به نسل اولش در ظاهر نداشته و همان كارت گرافيكي اوليه مي باشد.

Inno3D GeForce GTX 295 Platinum

اينو3دي (Inno3D)از NVIDIA به دنبال طراحي و توليد كارت گرافيك مرجع كارت گرافيكي جديد را به بازار عرضه كرده كه تنها اختلاف آن با مدل رفرنس شده خنك كننده آن مي باشد كه از هسته ي گرافيكي GT200 بهره مي برد و با قيمت 525 دلار به فروش مي رسد و در ادامه با درون اين كارت گرافيكي آشنا خواهيم شد.

ظاهر كارت گرافيكي را كه مشاهده مي كنيم چندان جذاب و دلچسب نمي باشد و هيچ گونه ظرافتي در روي كارت مشاهده نمي شود و لوگوي انويديا و نام كارت گرافيكي بر روي كارت قابل مشاهده است و در قسمت مياني يك فن 12 سانتي متري كه وظيفه انتقال دما را دارد مشاهده مي شود اما نگران نشويد چون مسئله به همينجا ختم نمي شود چراكه از درون اين كارت گرافيكي واقعا تماشايي مي باشد.
پشت كارت را كه نگاهي مي اندازيم متوجه دو هيت سينك مي شويم كه در دفع دماي توليدي كمك شاياني به GPU مي كنند چرا كه GPU ها در كناره هاي كارت گرافيك واقع شده اند.
در اين كارت مانند اكثر كارتهاي گرافيكي از دو پورت DVI استفاده شده كه براي بهره بردن از پورت HDMI نياز به مبدل داريد كه در ملحقات اين كارت موجود مي باشد و براي HDMI صوتي شما بايد از يك منبع صوتي خارجي براي مثال از مين بورد و از طريق كابل SPDIF استفاده نماييد كه اين يكي از مشكلاتي مي باشد كه در كارتهاي انويديا مشاهده مي شود اما در كارتهاي ATI نيازي به انجام چنين كاري نيست.
به لبه كارت كه نزديك مي شويم اسلات SLI را مشاهده مي نماييم كه براي استفاده از تكنولوژي Quad-SLI تعبيه شده كه اين تكنولوژي طرفداران به خصوص خود را دارد و به كاربر اجازه مي دهد كه دو كارت گرافيك كه هر كارت گرافيك داراي دو GPU‌بوده را توسط پل SLI به هم وصل نمايد _كه در اصل چهار كارت گرافيكي محسوب مي شود_ و از مزاياي اين تكنولوژي بهره مند شود.
پس از برداشتن خنك كننده و حفاظ كارت گرافيك دو عدد GPU كه بر روي يك مدار چاپي قرار گرفته مشاهده مي شود كه منظره اي جالب و تماشايي مي باشد و در كناره هاي اين دو مغز گرافيكي ماژول هاي رم را مشاهده مي كنيم و مورد بعدي اي كه به چشم مي خورد استفاده از خازن هاي جامد مي باشد كه احتمال نشتي و تركيدن در حين اوركلاك را به حد صفر مي رساند.


حال نوبت به بررسي قطعات خنك كننده مي رسد و براي شروع بشقاب هاي خنك كننده قرار گرفته در پشت PCB باز مي شود و در گام بعد جلوي خنك كننده و پوشش پلاستيكي برداشته مي شود براي برداشتن اين پوشش تنها كافيست با كمي فشار بر بست هايي كه در سراسر پوشش قرار گرفته، پوشش را باز كرده و به ديدن درون محتويات كارت گرافيك نائل گرديد!
پس از حذف پوشش دو عدد هيت سينك بزر گ و جالب قابل رويت خواهد بود و از نظر من اين دو هتسينك باعث مي شود كه اين كارت گرافيك نسبت به ساير كارتهاي گرافيكي برتري خاصي داشته باشد چرا كه هر يك از اين هيت سينك ها مي تواند حتي براي پردازنده ها استفاده شود و شباهت زيادي هم به خنك كننده CPU دارند از طرفي هم هر يك از هيت سينك ها حدود 15 دلار در جهان و در ايران حدود بيست هزار تومان ارزش دارند اما مي بينيم كه قيمت كارت گرافيك همان قيمت مدل مرجع است و از همه مهمتر كارايي بالاي اين دو هتسينك مي باشد كه با كمك فني كه در وسط اين دو هيت سينك تعبيه شده هر گونه نگراني در مورد افزايش دما را براي همه ي افراد حتي حرفه اي هاي اوركلاك از بين مي برد.




كولرها هر يك داراي دو پايپ مسي بوده و جنس پره هاي به كار رفته از آلومينيوم بوده و پايه هاي به كار رفته از جنس مس بوده مي بينيم كه فلزات به كار رفته دز اين خنك كننده ها هم بسيار مرغوب بوده و هيچ گونه ايرادي نمي توان به كولرها و خنك كنندگي اين كارت گرافيك گرفت و تنها مي توان گفت "احسنت"!
پس از باز كردن چهار پيش نگه دارنده خنك كننده به GPU مي رسيم و مي بينيم كه روي اين هسته ي گرافيك پر است از خمير حرارتي كه اين شركت در استفاده از اين خمير سخاوت بسيار داشته چراكه در اكثر كارتهاي گرافيكي خميرهاي به كار رفته يا در وسط استفاده شده يا در كناره ها كه اين مسئله باعث مي شود كه دفع حرارت به خوبي صورت نگيرد و GPU با پايه ي خنك كننده تماس كمتري برقرار نمايد.

پس از جدا كردن كولرها نوبت به جدا كردن پايه هاي فلزي ديگري كه با رنگ مشكي در تصاوير زير قابل مشاهده است مي رسد كه اين خنك كننده نيز وظيفه ي خنك كردن قطعاتي همچون حافظه، مدار تنظيم ولتاژ، چیپس NVIO و NForce 200 PCI-e.



براي تغذيه اين كارت گرافيك نيازمند يه اتصالگر 6پين و يك اتصالگر هشت پين نياز داريد تا بتوانيد از اين كارت گرافيك به نحو شايسته اي استفاده كنيد.
تراشه های حافظه GDDR3 توسط Hynix ساخته شده است و شماره سريال اين حافظه ها H5RS5223CFR - N0C مي باشد كه در يك نانوثانيه آماده به كار شده و در فركانس كاري هزار مگاهرتز آماده خدمت مي باشند!
هشت عدد ماسفت در اين كارت گرافيك به كار رفته شده كه سريال اين ماسفت ها R2J20651NP مي باشد و هر چهار ماسفت به يك GPU اختصاص دارد كه در تصاوير با رنگ قرمز مشخص شده اند.
استفاده از هشت ماسفت باعث شده كه ميزان مصرف مدار چاپي كاهش يابد.




انويديا با استفاده از تراشه
NF200 PCI-Express هر دو تراشه را به يكديگر متصل كرده كه AMD نيز براي كارتهاي گرافيكي خود از اين روش استفاده مي كند اما تراشه اي كه در HD 4870 X2 به كار مي برد با اين تراشه متفاوت است.
اين تراشه NVIDIA برخي از ويژگي هاي اضافي را در استفاده از تكنولوي SLI را ارائه مي نمايد و باعث راحتي استفاده از اين تكنولوژي مي شود و حتي در مواردي از NF200 در طراحي مادربوردهايي استفاده مي شود.
در آخر به
GPU اين كارت گرافيك مي رسيم كه GT200b نام دارد كه فرايند ساخت آن 55 نانومتري بوده و در آن 1.4 ميليون ترانزيستور به كار رفته كه رقم قابل توجهي مي باشد.




card1_small.jpg
card2_small.jpg
outputs_small.jpg
sli_small.jpg

front_small.jpg



***********

cooler8_small.jpg
back4_small.jpg
cooler1_small.jpg
cooler3_small.jpg
cooler6_small.jpg

cooler10_small.jpg


***********

power_small.jpg
renesas2_small.jpg
nf200_small.jpg
gpu_small.jpg

[FONT=&quot]
[/FONT]
حال نوبت به تست اين كارت گرافيك و مقايسه آن با ساير كارتهاي گرافيكي مطرح و از انواع مختلف مي رسد.
سيستم تست به شرح زير است:
CPU: Intel Core i7 920 @ 3.8 GHz
(Bloomfield, 8192 KB Cache)
Motherboard: Gigabyte X58 Extreme Intel X58
Memory: 2x 1024MB OCZ DDR3 Platinum @ 1140 MHz 6-6-6-19
Harddisk: WD Raptor 740ADFD 74 GB
Power Supply: BFG ES-800 800W
Software: Windows Vista SP1
Drivers: NVIDIA: ForceWare 181.20, GTS 250: 182.06, GTX 275: 185.63, GTX 295: 186.18
ATI: Catalyst 9.1, HD 4890: 8.592.1, HD 4770: 8.60

براي راحتي دوستان نتايج تست را در cod قرار مي دهم تا افرادي كه اينترنت كم سرعت دارند هم بتوانند بهره كافي ببرند و هم از شلوغي تايپيك جلوگيري شود.

Call of Duty 4

Code:
[CENTER][URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/cod4_1024_768.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/cod4_1280_1024.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/cod4_1680_1050.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/cod4_1920_1200.gif[/URL]
  
 [/CENTER]
Crysis

Code:
[CENTER][URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/crysis_1024_768.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/crysis_1280_1024.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/crysis_1680_1050.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/crysis_1920_1200.gif[/URL]
  
 [/CENTER]
3DMark06

Code:
[CENTER][URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/3dmark06_1024_768.gif[/URL]
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/3dmark06_1280_1024.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/3dmark06_1680_1050.gif[/URL]  
[URL]http://tpucdn.com/reviews/Inno3D/GeForce_GTX_295_Platinum/images/3dmark06_1920_1200.gif[/URL]
  
 [/CENTER]
 

کاربرانی که این قسمت را مشاهده می‌کنند

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
or ثبت‌نام سریع از طریق سرویس‌های زیر